Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Biträdande rektor till förskolor i Kirseberg/Segevång

Publiceringsdatum
07 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du en känsla för struktur och planering? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Arbetsuppgifter

Nu finns möjligheten att bli en del av en ledningsgrupp med hög energi och stor glädje! Här arbetar vi tillsammans i ett delat ledarskap med fokus på hela vårt område. En arbetsvecka som biträdande rektor innebär ett omväxlande och varierat arbete där personalen och barnen ständigt är i fokus för dig som nära ledare. 

I augusti går en av våra uppskattade biträdande rektorer vidare till nya utmaningar. Därför söker vi nu en engagerad ledare med hjärta och driv som vill vara med och leda våra fyra förskolor: Segevång, Östra Fäladen, Segepark och Valdemarso.

Som biträdande rektor får du möjligheten att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola. Genom en god resursplanering samt ett coachande och närvarande ledarskap lägger du grunden för en stabil verksamhet. Som biträdande rektor planerar och organiserar du bemanningen och schemalägger så att rätt person är på rätt plats i rätt tid. Du har medarbetaransvar och håller i medarbetar- och lönesamtal samt medverkar vid rekrytering och rehabilitering av personal. I det löpande administrativa arbetet hanterar du flera olika digitala verktyg och system. Du bistår även rektor med planering, utveckling och uppföljning av förskolornas verksamhet.

Du ingår i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor, övriga biträdande rektorer och förste förskollärare. Här arbetar vi tillsammans i ett delat ledarskap med fokus på hela vårt område.

En arbetsvecka som biträdande rektor innebär ett omväxlande och varierat arbete där personalen och barnen ständigt är i fokus för dig som nära ledare.

Om arbetsplatsen

Förskoleområdet består i helhet av fyra förskolor ledda av en rektor, tre biträdande rektorer och tre förste förskollärare. Du har ett nära samarbete med förste förskollärare och tillsammans arbetar ni med att skapa goda förutsättningar för barn och medarbetare på förskolorna och att tillsammans driva och utveckla förskolorna utifrån barnens bästa.

Ledningsgruppen arbetar nära varandra, med fokus på helheten och alla områdets barn. Vårt arbete med språkutvecklande arbetssätt, ledarskap och systematiskt arbetsmiljöarbete tar stor plats i vårt gemensamma lärande. Vi tar vara på varandras kompetenser och stödjer och utmanar varandra i vardagen. Det gemensamma arbetet sker med en ambition om en hög lägstanivå och ett hållbart och likvärdigt resultat i hela området. Som ny biträdande rektor kommer du att ansvara för någon eller några av våra fyra förskolor, Segepark, Segevång, Östra Fäladen, Valdemarsro. Tre av förskolorna består av fyra avdelningar och den fjärde förskolan har sex avdelningar. Våra förskolor har närhet till fina grönområden och parker, i Beijers park samlas vi årligen med områdets egna förskolekör.

Alla fyra förskolor har ett eget förskolekök med positiva och engagerade kockar.

Vad erbjuder vi dig?

  • En ledningsgrupp som alla har en gedigen bakgrund i förskolans värld och har därmed lätt för att sätta oss in i alla olika delar som behövs för att kunna bedriva en god undervisning och ett gott ledarskap.
  • En ledningsgrupp som har fokus på en god arbetsmiljö som ger alla medarbetare utrymme att utvecklas och växa i sin yrkesroll.
  • Ett samarbete i kluster där en förste förskollärare och en biträdande rektor har ansvar för sin/sina förskolor, men tillsammans har vi ett gemensamt ansvar för hela området.
  • Ett inspirerande och tryggt sammanhang, med goda, nära kollegor, i vilket du får växa, utmanas, utvecklas och bli ditt bästa jag.
  • Engagerade medarbetare med fokus på barnens bästa.
  • En möjlighet att göra skillnad för barn och medarbetare i området.
  • Ett roligt och utvecklande uppdrag.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Kvalifikationer

Vi söker dig som tror på ett nära ledarskap och inte backar i situationer som utmanar, utan ser dessa som en möjlighet till lärande och utveckling. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera med andra. Ditt ledarskap är coachande så att dina medarbetare utvecklas som pedagoger, barnskötare och förskollärare.

I ledningsgruppen delar du med dig av dina erfarenheter och är prestigelös. Humor är en viktig egenskap i en stundtals utmanande vardag. I ledarskapet som biträdande rektor ska du vilja ta ansvar, vara initiativrik och våga testa nytt. Du är ödmjuk och empatisk och du har en tro på att alla kan lyckas.

Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att skapa intresse, delaktighet, engagemang och förståelse hos dina medarbetare och kollegor.

Den vi söker har följande utbildningar och erfarenheter:

Du har en högskoleutbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp)

Du har erfarenhet från förskoleverksamhet eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget

Du har erfarenhet av arbete som ledare

Meriterande är:

Ledarutvecklingsprogram/-utbildning

Chefserfarenhet med personalansvar

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. För att beställa utdraget se Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren