Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Arbetsmarknadssekreterare till ESF-projekt

Publiceringsdatum
08 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du arbeta och stötta personer som är utsatta för våld i nära relation och hedersrelaterat våld? Sök dig till oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en projektmedarbetare till ett projekt som delvis finansieras av den Europeiska Socialfonden (ESF).

Projektmedarbetaren kommer främst att arbeta med digital vägledning för personer som befinner sig på skyddade boenden på grund av våld i nära relation eller hedersrelaterat våld och förtryck. I ditt arbete förväntas du etablera nya arbetsgivarkontakter och bygga upp relationer och nätverk i syfte att skapa förutsättningar våra deltagare att uppnå självförsörjning genom arbete eller reguljära studier. Du kommer även att arbeta med deltagarnas rehabiliteringsprocess, samverka med andra myndigheter och följa upp deras praktikplatser. 

Syftet med ESF-projektet är att stödja Malmö Stads arbete mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Målet är att hjälpa utsatta personer att komma i arbete eller reguljära studier och bli självförsörjande på sin nya vistelseort. Detta uppnås genom nära samverkan med olika aktörer som arbetar med målgruppen i deras rehabiliteringsprocess, inklusive Socialtjänsten, boendestödjare, Arbetsförmedlingen, och arbetsgivare. Projektperioden sträcker sig över tre år, från den 2 september 2024 till den 31 augusti 2027. Under denna tid ska projektet arbeta med minst 60 deltagare, varav minst 30 ska nå målet om arbete eller studier och självförsörjning på den nya vistelseorten. De som inte når målen under projektperioden ska göra stegförflyttningar mot arbete eller reguljära studier.

Genom detta projekt hoppas vi utveckla en framgångsrik vägledningsmodell för en utsatt och marginaliserad målgrupp som riskerar fortsatt social utestängning och offerskap om de inte lyckas bli självbestämmande och självförsörjande.

Projektmedarbetaren kommer att ingå i Arbetsmarknadsavdelningens Resursteam. Resursteamet består av specialister inom olika yrkesprofessioner, vars huvudsakliga uppgift är att arbeta konsultativt och med kompetenshöjande insatser gentemot Arbetsmarknadsavdelningens arbetsmarknadssekreterare, arbetsledare med flera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten (minst 180 hp). Du ska ha erfarenhet av arbete med våld i nära relation och du har goda kunskaper om arbetsmarknaden och arbetsmarknadspolitiska program.

Följande ser vi som meriterande för tjänsten:

  • Utbildning i arbetsmarknadscoaching
  • Utbildning i MI
  • Utbildning i konsekvenspedagogik
  • Utbildning i VINR och hedersrelaterat våld
  • Erfarenhet av arbete med handläggning av skyddade personuppgifter
  • Erfarenhet av språkutvecklande arbete

För att uppfylla kvalifikationskraven för denna roll söker vi en kandidat med mycket hög samarbetsförmåga, som kan arbeta effektivt i team och bidra till en positiv arbetsmiljö. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, självständig och har en stark förmåga att hitta kreativa och praktiska lösningar. Du ska kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ och känna dig trygg i att fatta beslut.

Du bör vara uppsökande och aktivt söka efter möjligheter utan att vänta på att uppgifter tilldelas dig. Du ska också kunna kommunicera tydligt och effektivt, både muntligt och skriftligt, samt anpassa din kommunikation till olika målgrupper. Att bygga och underhålla goda relationer, både internt och externt, är också centralt för att lyckas i denna roll. Dessa egenskaper bidrar till en dynamisk och effektiv arbetsmiljö där du kan växa och utvecklas samtidigt som du bidrar till vår framgång.

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande.

Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik och verksamheten består av 6 enheter: Arbete och studier 1, Arbete och studier 2, arbete och studier unga, arbetsträning och arbetsmarknadsanställning, praktik och arbetsgivarsamverkan, stöd och administration. Krami ingår i enheten för Arbete och Studier 2 men samarbetar med samtliga enheter. Krami bygger på en samverkan mellan Malmö Stad, Kriminalvården och Arbetsförmedlingen.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Projektanställning 3 år.
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-09-02.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren