Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
31 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Hedbergs Bil i Malmö söker Skadechef!
 
Då vår nuvarande Skadechef går i pension, söker vi nu en ersättare som vill
vara med att forma vår skadeverksamhet och ta den till nästa nivå.
 
Hedbergs Bil är ett familjeägt företag i bilbranschen som grundades 1896 och har sålt Ford sedan 1926. Vi sätter ett stort värde på att vårda våra kunder på bästa sätt och är måna om goda resultat och bra miljö för alla.
 
Vi på Hedbergs Bil storsatsar, expanderar och är nu auktoriserad återförsäljare med nybilsförsäljning, verkstad och service av märkena Peugeot, Citroen och DS i Malmö samt Ford service och behöver nu ersätta vår kollega och söker efter en Skadechef som vill vara med och utveckla vår resa framåt.
 
Tjänstebeskrivning
I din roll som Skadechef kommer du att arbeta med ett team av duktiga medarbetare. Du arbetar i enlighet med de olika försäkringsbolags och respektive varumärkes auktorisationsbestämmelser och Hedbergs bils rutiner. Som skadechef har du det övergripande ansvaret för kundmottagning, verkstad, administration och personal inom din avdelning. Dina arbetsuppgifter består främst av att ge våra kunder en förstklassig service genom att leda, planera och fördela dagens arbeten, stötta och supporta medarbetarna för en optimal drift.
 
Du ser till att verksamheten har en ständig utveckling genom lönsamhet, nöjda kunder och kompetent personal. Du kommer att jobba nära personalen i det dagliga arbetet vilket ställer krav på dig att du jobbar med coachning och konstruktiv feedback.
 
I tjänsten ingår även att du arbetar med verkstadens arbetsmiljö- och skyddsfrågor, hålla i utvecklings och lönesamtal, uppdatera dokumentation samt skriva protokoll. I samarbete med servicemarknadschef ansvarar du för att sätta mål, budget, utarbeta strategier och handlingsplaner.
 
Du ansvarar och säkerställer kontinuerligt att medarbetarna följer de olika försäkringsbolags och respektive varumärkes auktorisationsbestämmelser och Hedbergs bils processer och rutiner samt att verksamheten har rätt hjälpmedel och verktyg för att prestera på samma höga nivå som våra bilar.
 
I rollen som Skadechef rapporterar du direkt till servicemarknadschef.
 
Kvalifikationer
Du som söker har en godkänd gymnasieutbildning och har erfarenhet av bilbranschen med
arbetslivserfarenhet från en arbetsledande position, såsom verkstadschef, planör eller försteman på
skadeverkstad. Du har mycket god förståelse för skadeverksamheten och dess processer och rutiner. Du är van vid att arbeta i högt tempo och efter högt uppsatta mål samt en mycket god förmåga att kunna ha många bollar i luften samtidigt. Utöver ett gediget tekniskt kunnande och intresse så ska du vara van vid att själv söka information och ta till dig skriftliga instruktioner. Ytterligare krav för tjänsten är att du har god
datavana, med kunskaper i Officepaketet & Cabas.
 
Du bör även behärska svenska och engelska väl, både i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Om du har erfarenhet och kunskaper av märkena Peugeot, Citroën, DS & Ford samt i system som Kobra och Palette är det meriterande liksom väl dokumenterade ledaregenskaper.
 
Personliga egenskaper
Som person är du service- och kvalitetsmedveten och du tycker om att arbeta med människor. Du har förmågan att bygga team och det faller sig naturligt för dig att planera och organisera arbetet. Du är en ledare som trivs i rollen att utveckla såväl människor som verksamhet och arbetar på ett lösningsorienterat sätt. Du eftersträvar ständiga förbättringar, högre kvalité och du är öppen för nya erfarenheter. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är självgående med ett flexibelt arbetssätt där du kan arbeta mot flera mål samtidigt, även under tidspress. Du är en lagspelare och du vill bidra till en god stämning och gemenskap. Du motiveras av utmaningar, utveckling och av att få ta ansvar. För oss är kundnöjdhet och långsiktighet de viktigaste hörnstenarna, varför vi lägger stor vikt vid ditt engagemang och din personlighet.
 
Hedbergs bil eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn
könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför en verksamhet.
 
Ansökan
Skicka din ansökan snarast då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, 28/6-2024.
 
Vid frågor välkommen att kontakta:
Servicemarknadschef Marcus Abrahamsson
Mail: marcus.abrahamsson@hedbergs.se 
Telefon: 040-38 80 09.
 
Hedbergs bil genomför enligt gällande rekryteringsprocess i samtliga rekryteringar en kontroll av
CV/Meritförteckning, vitsord innan anställning.
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
Hedbergs Bil AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 juni 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

1896 grundade John Hedberg familjeföretaget Hedbergs Bil. Sedan dess har vi sålt produkter som fört människor framåt - allt från cyklar till bilar. Idag hittar du oss i en toppmodern fullserviceanläggning på Hornyxegatan 16 (Fosie) som du når enkelt från motorväg E65.