Hoppa till innehåll

Geolog för arbete inom mineralinformation och gruvnäring till SGU Malå

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du geolog eller bergsingenjör och vill arbeta med att stödja prospektörer och forskare med information från våra arkiv samt de värdekedjor som krävs för att vi ska kunna uppfylla Parisavtalet och Agenda 2030? Då kan det vara dig vi söker!

Med energiomställningen från fossilt till förnybart, och utvecklingen mot ett cirkulärt samhälle, följer ett kraftigt ökat behov av primära och sekundära råvaror. Vid vårt kontor i Malå har vi Europas största och ständigt växande borrkärnearkiv med när 4 miljoner meter borrkärnor och ett dokumentarkiv med hundratusentals dokument som kartor, prospekteringsrapporter, fältdagböcker och borrkärnedokumentation. Till Malå kommer många av prospekteringsföretagen som är eller tänker bli aktiva i Sverige, men också forskare och SGU:s egna medarbetare, för att söka kunskap. Vill du vara med och bygga och sprida den kunskap om mineralresurser som krävs för att Sverige ska kunna bidra till energiomställningen, till att uppfylla Agenda 2030 och Parisavtalet? Då är det här jobbet för dig.

Vi söker nu en ny medarbetare till enheten Mineralinformation och gruvnäring. Enheten består av drygt 20 medarbetare som arbetar med framställning och tillhandahållande av utredningar, statistik och annan information som beskriver prospekterings- och gruvnäringen, samt med det nationella borrkärnearkivet och dokumentarkivet i Malå som har fokus på att tillhandahålla information för prospektering, gruvor och forskning. Dessutom arbetar vi på enheten med internationella utbildningsuppdrag om gruvor och miljö.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med vår kundservice vid Mineralinformationskontoret och för kunder tillgängliggör du för dem intressant material från databaser, dokument-, stuff- och borrkärnearkiv, ibland på digital väg och ibland fysiskt. Du kommer att företräda SGU vid mässor och i samverkan med andra myndigheter och organisationer. Andra arbetsuppgifter kan inkludera samarbete med andra kompetenser på SGU i utredningar, remisser, riksintressen, statistikarbete, EU-frågor, regeringsuppdrag, och andra projekt som relaterar till gruv- och prospekteringssektorn. Truckarbete ingår i arbetsuppgifterna.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen inom geologi, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
  • arbetslivserfarenhet från prospektering-, gruv- och/eller mineralnäringen
  • kunskap i malmgeologi
  • god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kunskaper/erfarenheter:

  • erfarenhet av projektledning
  • arbete med GIS
  • truckförarutbildning
  • B-körkort
  • erfarenhet av utredningsarbete från statlig myndighet eller liknande

Personliga kvalifikationer

Som person är du drivande, strukturerad, gillar att arbeta både självständigt och i grupp samt har en god kommunikativ förmåga och kan lätt sätta dig in i nya uppgifter. I arbete med kundtjänst och representerande av SGU utåt är det även viktigt att du är serviceinriktad och förtroendeingivande.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde under 2024 enligt överenskommelse.

Anställningsort: Malå.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2024-08-26. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.

Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till:

  • Tillförordnad enhetschef Therese Bejgarn
  • Våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.
  • Samtliga anträffbara från 19 augusti 2024.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om SGU

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se

Diarienummer: 411-1847/2024

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se