Hoppa till innehåll
Preem AB logotyp

Modellutvecklare till Preem

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Längtar du efter att få tränga ner i problem och att lösa komplexa uppgifter? Saknar du en grupp där gemenskapen är genuin och lärande? Då kan vi vara det du letar efter!

Om rollen

Avdelningen Strategisk optimering & Modellutveckling (SOMU) är en del av sektionen Planning & Optimizing inom Varuförsörjning. Avdelningen består idag av elva medarbetare placerade i Lysekil, Göteborg och Stockholm. Som Modellutvecklare jobbar du med att utveckla och underhålla digitala verktyg, systemstöd och modeller som används främst av värdestyrare och produktionsplanerare för att styra Preems varuflöde samt optimera Preems värdekedja. Du bidrar därmed till att skapa värde både på daglig basis och på längre sikt. Avdelningen arbetar i många gränssnitt och just denna roll innehar ansvaret för de så kallade emissionsmodellerna (Ep-modeller) för raffinaderierna i Göteborg och Lysekil som ligger till grund för bl a vår ISCC-certifiering och försäljning av vår förnybara produktion. Ep-modellerna används för att beräkna klimatavtrycket från respektive anläggning på raffinaderierna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Konfigurera, uppdatera, kvalitetssäkra samt utveckla raffinaderiernas Ep-modeller.
  • Agera modellstöd vid nyutveckling av anläggningsmodeller.
  • Ansvara för och presentera modellerna i interna och externa revisioner (ex. ISCC)
  • Utvärdera råvaru-assays samt följa upp kvalitet på råvaruimporter.
  • Delta i interna samarbetsforum för det förnybara råvaru- och produktflödet på raffinaderiet.
  • Tillsammans med övriga modellutvecklare utgöra sektionens och raffinaderiets spetskompetens inom området basdata.
Dina gränsytor är, förutom inom den egna sektionen, också raffinaderiernas Teknikavdelningar, och Hållbarhetsutveckling från vilka vi får data som används i modellerna. Även kontakt med Miljöavdelningen förekommer då det finns många synergier till redovisningen av koldioxidutsläpp för ETS. Kopplat till råvaruvärdering kommer du även att samarbeta exempelvis med Tradingsektionen. Andra samarbeten är med olika IT-funktioner, tex lösningsspecialister och förvaltningsansvariga.

Vi erbjuder dig

Välkommen till oss! Vår grupp sitter på tre orter Lysekil, Göteborg och Stockholm. Varje morgon börjar med en morgonkaffe på teams där det ena dagen kan vara jobbfrågor som dykt upp som diskuteras, för att nästa morgon vara rent socialt samtal om vad som hänt i helgen eller något intressant som lästs.

Du kommer att välkomnas av en kunnig grupp som hjälps åt och är lösningsorienterade. Hos oss får du förutom möjlighet till utbildningar även kompetensutveckling genom nätverkande med våra systeravdelningar och på så sätt ges insyn i deras verksamheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid med placering i Göteborg eller Lysekil. Du kommer att rapportera till avdelningschefen för Strategisk optimering & Modellutveckling. Resande i tjänsten förekommer, främst mellan avdelningens tre siter Lysekil, Göteborg och Stockholm.

ett starkt förmånspaket omfattande bl.a.:
  • Högt friskvårdsbidrag
  • Utöver friskvårdsbidraget, ersättning för kiropraktor- naprapatbehandlingar
  • Vinstdelning
  • Preemkort med personalrabatt på drivmedel mm
  • Föräldraledighetstillägg
  • Placeringsrådgivning
  • Händelsestyrd pensionsrådgivning
  • ...och mycket mer.
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden
  • Du har en ingenjörsutbildning inom Kemiteknik, Teknisk Fysik, Maskin, Miljö, Energi
  • Alternativ till utbildningsnivå är motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet inom processindustrin eller raffinaderi
  • Arbetat med Excel och är en avancerad användare
  • Har du kunskap i programmering, simulering och modellering är detta meriterande.
  • Goda kunskaper i svenska (C2*) och engelska (C1*) i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.
* Common European Framework of Reference for Languages där C2 är den högsta nivån.

Är det här du

Du älskar verkligen att utmana dig själv och din förmåga att tänka logiskt, kritiskt granska uppgifter som du får och har tålamodet och uthålligheten att verkligen lägga ner det arbete som krävs för att få uträkningar att bli rätt. Känner du igen dig? Då hoppas vi att du läser vidare!

Eftersom gruppen har ett ödmjukt förhållningssätt till, och är lyhörda gentemot varandra, så är detta en arbetsmiljö som du trivs i och vill bidra till. För när fel inträffar, för det sker, så sluter gruppen upp och tittar på problemet tillsammans med målet att tillsammans lära sig av misstaget och förhindra upprepning. Detta kräver en person som är lagorienterad, ödmjuk och trygg i att våga berätta när något går fel.

Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga som är pedagogisk och metodisk eftersom du kommer att arbeta med olika typer av kontaktytor samt att tröskeln för att ta kontakt med nya kollegor är låg.

Nästa steg

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan allra senast 18 augusti 2024

På grund av semestertider så kommer vi först påbörja rekryteringsprocessen efter v 33

Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Ahmed Sherif, Avdelningschef, på ahmed.sherif@preem.se som pg a semester först kommer kunna svara på frågor från v 32

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rekryteringsteamet, vilket du gör via din ansökningsprofil i Team Tailor. Vi finns även tillgängliga för övriga frågor under hela annonsperioden.

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!
Preem AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast 2035 har Preem som mål att producera cirka 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel och vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Preems raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner.

Vi har ett rikstäckande servicenät med ca 500 stationer för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2022 var Preems omsättning 161 miljarder SEK.