Hoppa till innehåll

Politisk sekreterare FörNyaLund, vikariat

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Det lokala partiet FörNyaLund i Lunds kommun söker en politisk sekreterare för ett vikariat

Är du intresserad av samhällsfrågor och kommunal politik?

Vill du få inblick i hur ett lokalt parti i kommunen arbetar?

Är du tillgänglig från början av november 2024 till mitten av februari 2025?

I så fall finns möjlighet till en deltidsanställning i Lunds kommun under denna period, då vår politiska sekreterare kommer att vara tjänstledig.

Lunds lokala parti FörNyaLund ingår under innevarande mandatperiod i oppositionen och har regelbundet samarbete med Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Tjänsten som politisk sekreterare innebär i första hand att stödja partiets oppositionsråd, som också är ledamot i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Det innebär exempelvis att ta fram information inför olika möten, bevaka dagordningen för kommunala möten, skriva förslag på olika dokument, säkerställa att dokument färdigställs och skickas till kommunkontoret i tid, ha koll på möteskalendern för såväl kommunala som parti-interna möten.

Den politiska sekreteraren arbetar också tillsammans med de politiska sekreterarna i de andra mittenoppositionspartierna vid tillfällen då aktiviteter görs gemensamt, exempelvis förberedelser av möten, pressträffar, pressmeddelanden, debattartiklar, skrivelser, motioner, studiebesök och andra aktiviteter.

I tjänsten ingår även att vara administrativt stöd för partiets styrelse, exempelvis boka mötesrum, hantera medlemsregister, skriva protokoll för vissa interna möten, uppdatera hemsidan, publicera inlägg i sociala medier, samordna aktiviteter inom partiet och dylikt.

Vi förväntar oss att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, snabbt kan sätta dig in i nya frågeställningar, kan organisera och prioritera självständigt och har god samarbetsförmåga. Det är inget krav att ha tidigare politisk erfarenhet. Vi ser gärna en studentmedarbetare på denna tjänst, men välkomnar givetvis även sökande med annan relevant arbetslivserfarenhet.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 2024-11-04 – 2025-02-14, på deltid med sysselsättnings-grad 50%. Arbetstiden är delvis flexibel med vissa fasta punkter och har sin tyngdpunkt i början av veckan, exempelvis hela måndagarna. Placering är på Rådhuset i Lund med möjlighet till distansarbete en viss del av arbetstiden. Lön enligt fastställt belopp i Lunds kommun.

Information om FörNyaLunds politik finns på www.fornyalund.se

Om du har frågor, kontakta FörNyaLunds oppositionsråd Ann Tångmark Lundberg 072 199 8307.

Ansökan skickas till info@fornyalund.se

Intervjuer kommer att ske löpande från mitten av augusti.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (65 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se