Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Light Specialist till BrainLit

Sista ansökningsdag
11 november 2024 (60 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara en nyckelperson i utvecklingen av framtidens belysningslösningar? Har du utbildning och erfarenhet inom ljusteknologi och motiveras av att få omsätta vetenskapliga insikter till praktiska och marknadsdrivna aktiviteter? BrainLit söker dig som har en passion för belysning och teknik och som vill bli specialist inom ljusteknologi och ljuskarakterisering.

Om företaget

Brainlit satsar stort och står för innovation och unika biocentriskta belysningslösningar - lösningar för bättre sömn, högre produktivitet och ökat välmående. Bolaget drivs av visionen och ambitionen att förbättra livskvalitén för människor som lever och verkar i Biocentriskt ljus. Med devisen rätt ljus, på rätt plats vid rätt tidpunkt är Brainlits Biocentriska ljusprogram och styrning solitt förankrat i forskningen och med ledande teknologi ett snabbfotat och innovativt företag för en mer hållbar framtid.

Brainlit är verksamma inom många områden men med huvudfokus på segmenten kontor, skola och äldrevård. Brainlit har internationell närvaro med globala kunder och med stark representation inom idrotten i USA. Basen är i Sverige och huvudkontoret ligger i Lund.. Läs mer om Brainlit på https://www.brainlit.com.

Arbetsuppgifter

Som light specialist blir du en nyckelperson som ansvarar för att driva utvecklingen av både cirkadisk belysning och ljusteknik i allmänhet. Du är involverad i belysningsproduktutvecklingen och arbetar för att säkerställa att våra produkter uppfyller höga standarder för prestanda, specifikationer och regulatorisk certifiering. Ditt arbete kommer också att involvera avancerade matematiska modeller av cirkadiska systemet, där du utvecklar och omsätter vetenskapliga insikter till praktiska, marknadsdrivna tillämpningar. Du kommer att analysera den senaste tekniken och marknadsutvecklingen för att ge strategiska råd och styra våra utvecklingsprojekt i rätt riktning. Rollen innebär många sociala kontaktytor där du har kontakt med systemansvariga, produktlednings- och ljusdesignteam för att hjälpa till att integrera teknologierna med lösningen. En viktig del av arbetet är att utföra optisk karakterisering av armaturer och komponenter samt underhålla och utveckla ljuskarakteriseringslabbet.

* Driva utvecklingsprojekt inom cirkadiskt ljusteknologi
* Arbeta med belysningsproduktutveckling, prestanda, specifikationer och regulatorisk certifiering
* Utföra optisk karakterisering av armaturer och komponenter. Underhålla och utveckla ljuskarakteriseringslabb
* Arbeta med matematiska modeller av inverkan av ljusexponering på circadiska systemet och utveckla nya vetenskapliga framsteg till praktiska tillämpningar
* Bygga marknadsintelligens och nätverk inom cirkadisk belysning

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Doktorsexamen i fysik/elektroteknik/bioteknik eller liknande område med stark inriktning mot ljusteknologi
* Flerårig erfarenhet i drivande roller inom relaterade teknikområden
* Kunskap om ljus- och färgvetenskap och metrologi
* Erfaren inom ljuskarakterisering och hantering av karakteriseringsutrustning
* Kunskap om optoelektroniska komponenter
* Kunskap om datavetenskap och analys
* Behärskar svenska och engelska, tal såväl som skrift

Vi söker dig som trivs i en dynamisk, innovativ och entreprenöriell miljö där du enkelt anpassar dig till förändringar och nya idéer. Du kommer att vara en del av ett litet team av engagerade proffs och experter, vilket kräver att du har god kommunikationsförmåga och kan samarbeta effektivt med både teammedlemmar och projektets intressenter. Att bygga upp och underhålla professionella relationer och nätverk är något som motiverar dig. Du har en stark känsla för detaljer och förmågan att arbeta snabbt och effektivt. Du tar initiativ, är självgående, och är van vid att analysera information för att hitta lösningar.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Lund
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 november 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.