Hoppa till innehåll
Transportledare logotyp

Transportledare till växande företag

Sista ansökningsdag
30 november 2024 (53 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Gillar du att jobba med logistik, kundkontakt och planering med främsta målsättning att optimera produktflödet i en dynamisk miljö? Drivs du av att lösa problem och få saker att hända snabbt? UT Transport i Norr AB söker en transportledare och här kommer nu chansen att vara med att bygga upp en verksamhet i en befintlig organisation när vi expanderar i Luleå.

Om rollen

I rollen som transportledare är du delaktig i hela distributionsprocessen genom att effektivisera och lastplanera vår inrikestrafik. Det innebär att optimera befintlig kapacitet på våra bilar och söka extern kapacitet för överskottsvolymer. Du kommer ha daglig kontakt med kunder, underleverantörer, chaufförer och terminaler samt vara behjälplig vid kvalitetskontroller och eventuella produktionsstörningar. Rollen är bred och omfattar allt ifrån att vara behjälplig på terminalen, lastplanering och kundkontakt till försäljning och att hitta lösningar. Livet som transportledare är helt klart intensivt men även fantastiskt roligt där ingen dag är den andra lik!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ansvara för hela bokningsflödet - boka bilar, ta emot bokningar, administrera bokningen, planera och slutligen fakturera
  • Ta hand om befintliga kunders förfrågningar
  • Söka gods till ledig kapacitet i befintligt nätverk
  • Sälja in nya volymer både till befintliga och nya kunder
  • Lastplanering av gods och linjer
  • Nära samarbete med terminalen så rätt gods märks upp och fraktdokument hamnar rätt
  • Informera proaktivt om eventuella avvikelser och förseningar
  • KPI (uppföljning av resultat, leveranser och handlingsplaner)
  • Skapa fakturaunderlag
  • Kvalitétskontroller för att säkra godshanteringen
Din profil

För att lyckas i den här rollen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet inom spedition, är serviceinriktad, initiativrik och gillar att ta stort ansvar. Du har en förmåga att planera, tänka långsiktigt och se lösningar snarare än problem. I rollen ingår kundkontakt och nyförsäljning vilket ställer krav på att du är kommunikativ, samarbetsvillig och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer.

För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du är noggrann och har en förståelse för att mycket kan hända inom logistik- och transportbranschen. Du drivs av att leverera

resultat och att arbeta mot högt uppsatta mål. Hos oss är aldrig den ena dagen den andra lik, vilket också innebär att du behöver vara öppen för förändringar och snabbt kunna ställa om vid nya beslut eller ändringar. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och potentialen att utvecklas med rollen.

Kvalifikationer och egenskaper
  • Organiserad och strukturerad i ditt arbetssätt
  • Kunskap om lagar och regler inom verksamhetsområdet
  • Erfarenhet av transportledning och god kännedom om logistikbranschen
  • Tidigare erfarenhet av kundkontakt och försäljning
  • Gillar att lösa problem
  • Kommunikativ
  • Goda geografiska kunskaper, främst i Norrland och specifikt Norrbotten
  • Flytande språkkunskaper i svenska och engelska
  • God datavana
Meriterande
  • Opter och Excel
  • B-körkort
Omfattning och placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40 timmar i veckan med en inledande provanställning på sex månader. Arbetstiderna är i grunden 08.00-17.00 mån-fre men med stort ansvar och en föränderlig miljö krävs flexibilitet för att få produktionen att fungera.

Alla eventuella frågor om tjänsten kan skickas till rekryterande chef, Henrik.Simonsson@utt.se

Frågor kring processen eller UT Transport och DANX som företag kan skickas till HR via HR@danx.se

Om UT Transport i Norr AB

UT Transport i Norr AB är ett åkeri med bred verksamhet inom distribution styckegods samt transporter av farligt avfall och fjärrtransporter. Vi sysselsätter ca 100 medarbetare och har vårt huvudkontor i Umeå men finns även stationerade i Sundsvall, Luleå och Gällivare. UT Transport i Norr AB ingår i en större koncern, Danx/Carousel Group, där den svenska delen har sitt huvudkontor i Stockholm. I december 2023 förvärvade UT Transport i Norr AB företaget FOMAB som bedriver distribution och fjärrtransporter i Norrbotten.
Transportledare logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 november 2024 (53 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

DANX Sverige, med rötter i Danmark sedan 1992, har utvecklats till en ledande aktör inom reservdelslogistik i Europa. Företaget omfattar idag dotterbolagen UT Transport, FOMAB och TLS, och har etablerat en stark närvaro med 10 kontor strategiskt placerade från Malmö i söder till Gällivare i norr.

Vår specialitet ligger i att erbjuda heltäckande reservdelslogistik, med särskilt fokus på effektiv nattdistribution och smart lagerhållning. Varje natt koordinerar vi leveransen av över 100 000 reservdelar till ett omfattande nätverk av servicebilar, verkstäder och andra förutbestämda leveransplatser. För att säkerställa en oavbruten service dygnet runt, kompletterar vi vår nattverksamhet med skräddarsydda dagleveranser till kunder över hela Sverige.

Vår vision är tydlig och ambitiös: att tillsammans bli den självklara marknadsledaren för kritisk reservdelslogistik i Europa. Detta mål driver vårt dagliga arbete och vår strävan efter kontinuerlig förbättring och expansion.

För den som önskar fördjupa sig ytterligare i vår verksamhet och våra tjänster, finns utförlig information tillgänglig på vår hemsida.