Hoppa till innehåll

Strateg/teamledare patientsäkerhet till Vårdsäkerhet, Region Norrbotten

Publiceringsdatum
04 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vårdsäkerhetsenheten har en samordnande roll för regionens patientsäkerhetsarbete. Genom våra expertområden patientsäkerhet, läkemedel, vårdhygien, smittskydd och strålsäkerhet jobbar vi med att utveckla och följa upp det systematiska patientsäkerhetsarbetet. Vi är organisatoriskt placerad i Hälso – och sjukvårdsavdelningen i Regiondirektörens stab. Vi stödjer organisationen att nå sina mål och vår vision är noll vårdskador.

Vi söker
Du har relevant högskole-/universitetsutbildning inom vårdområdet. Meriterande är om du har erfarenhet av utvecklingsarbete i politisk styrd organisation samt vana att jobba i Microsoft 365. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Som person har du ett stödjande förhållningssätt, är självgående och motiveras av att utveckla människor. Du har pedagogisk förmåga och förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Resor förekommer i tjänsten så körkort är ett krav.


Det här får du arbeta med
Som strateg och teamledare för patientsäkerhet ansvarar du för att leda och organisera teamet som består av handläggare, utvecklingsledare och chefsläkare med lex Maria ansvar. Du är där och stöttar medarbetarna i det dagliga arbetet, håller teamet motiverat, främjar samarbete och vid behov prioriterar i det dagliga arbetet.

Som regionens sakkunnige i patientsäkerhet driver och leder du utvecklingen samt stöttar verksamheterna inom området patientsäkerhet. Du arbetar med att implementera och utveckla verktyg, metoder och arbetssätt för att förbättra patientsäkerheten i regionens hälso – och sjukvård samt tandvård. Du rapporterar till enhetschef och du samverkar med kvalitetsansvariga, verksamhetsledning och andra aktörer för att uppnå målen inom området patientsäkerhet. Det ingår även samverkan med relevanta myndigheter samt medverkan i lokala och regionala nätverk. Du tar fram underlag för utredningar, remisser och styrelseärenden inom patientsäkerhetsområdet samt är huvudansvarig för sammanställandet av den årliga patientsäkerhetsberättelsen.


Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid, dagtid måndag - fredag. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch. Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att vår arbetsplats ska vara tillgänglig för alla.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 juni 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se