Hoppa till innehåll

Samordnare för psykiskhälsa och suicidprevention

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Tillsammans för Norrbotten - bästa livet, bästa hälsan!
Vi söker dig som vill jobba som Samordnare inom psykisk hälsa- och suicidprevention-området.

Enheten för Vårdstöd är en del av Hälso- och sjukvårdsavdelningen. Enheten stödjer Region Norrbottens hälso- och sjukvårdsverksamheter i deras arbete med att fullgöra sina uppdrag. Inom Vårdstöd finns samordning av olika frågor så som folkhälsa, kunskapsstyrning, barnhälsovård, mödrahälsovård, ungdomsmottagning, gynekologiska cellprovskontroller, nationella överenskommelser med mera. Tillsammans har vi både bredd och spetskompetens inom olika områden och vi hjälps åt för att underlätta för vården att göra sitt arbete.

Vi söker
Vi söker dig som har relevant högskole- /universitetsutbildning inom beteendevetenskap, folkhälsovetenskap eller hälso- och sjukvård, alternativt annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst 2 års erfarenhet av arbete med psykisk hälsa och/eller suicidprevention. Det är meriterande om du har erfarenhet av aktivt deltagande i utvecklingsarbeten samt av att leda och följa upp utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du tydlig i ditt sätt att kommunicera och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kan anpassa dig till andra genom ditt sätt att lyssna och kommunicera. Vidare är du både initiativtagande och uthållig då du sätter igång aktiviteter och förblir motiverad och effektiv, trots bakslag och besvikelser. Du arbetar på tills uppdrag är avslutade eller resultat uppnådda


Det här får du arbeta med
Att förbättra den psykiska hälsan och minska antalet förlorade liv i suicid är prioriterade områden i regionstyrelsens plan. Med anledning av det har regionen beslutat att utöka med en tjänst som samordnare psykisk hälsa och suicidprevention. Som samordnare inom psykisk hälsa arbetar du hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande för att förbättra den psykiska hälsan i länet. Du arbetar för att psykisk ohälsa ska uppmärksammas och behandlas i ett tidigt skede.

I uppdraget ingår att omvärldsbevaka och att sprida kunskap om evidensbaserade metoder med betydelse för hälsan. Du arbetar med en hög grad av självständighet och i samverkan med både interna och externa parter. Uppdraget innebär samarbete med länssamordnare psykiatri, länssamordnare suicidprevention och folkhälsoteamet med flera. Du är proaktiv i avdelningens interna utvecklingsarbete och bidrar med helhetssyn utifrån ditt perspektiv i förhållande till avdelningens övriga uppdrag.
Det finns en länsgemensam suicidpreventiv handlingsplan som är framtagen av länets 14 kommuner och Region Norrbotten tillsammans med flertalet brukarorganisationer. Det pågår ett arbete med att ta fram lokala handlingsplaner, där finns en länssamordnare för suicidprevention inom division psykiatri som är sammanhållande i det arbetet. Länssamordnaren blir en viktig samarbetspartner för dig.  

Tjänsten som samordnare psykisk hälsa och suicidprevention är nyinrättad och kommer att utvecklas av oss tillsammans.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse, arbetstiden är förlagd dagtid måndag - fredag.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch. Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att vår arbetsplats ska vara tillgänglig för alla.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
14 augusti 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se