Hoppa till innehåll
Spendrups logotyp

Business Controller produktion

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Paulina Öberg
Telefon
Ansök nu
Anställningsform: heltid, tillsvidare Tillträdesdag: enligt överenskommelse Ansök senast: 30 augusti

Vi söker nu en Business Controller med placering på vårt bryggeri i Grängesberg i Dalarna. På Spendrups Bryggeri kommer du att spela en avgörande roll i att kontinuerligt förbättra och optimera våra produktionsprocesser med ett särskilt fokus på att säkra och öka företagets lönsamhet. Som aktiv medlem av produktionens ledningsgrupp och deltagare i nyckelprojekt kommer du att ansvara för att analysera produktionskostnader och identifiera förbättringsmöjligheter. Med ett datadrivet arbetssätt som grund kommer du att skapa insikter som stöder beslutsfattande på alla nivåer inom organisationen.

Avdelningsbeskrivning

Du ingår i ett controllerteam på fyra personer som tillhör ekonomifunktionen och du är medlem i produktionens ledningsgrupp. Produktionen innefattar två produktionsorter belägna i Grängesberg och Hällefors med cirka 400 medarbetare. Produktionen är en del av varuförsörjningen som ansvarar för hela värdekedjan, från leverantör till kund. Du rapporterar direkt till Controllerchef Varuförsörjning.

Arbetsbeskrivning
  • Ansvarar i nära samarbetet med produktionen för den finansiella planeringen via prognos och budgetarbete
  • Följa upp och analysera produktionens investeringsportfölj
  • Upprättande av månadsbokslut med tillhörande rapportering
  • Utveckla och effektivisera arbetsprocesser med stort fokus på dataframtagning, analys och visualisering tillsammans med hela controllerteamet och verksamheten
  • Följa upp, analysera och ge förbättringsförslag relaterat till lönsamheten med fokus på kostnader och varianser för våra produktionsanläggningar
  • Aktivt delta i produktionens dagliga styrning samt operativa, taktiska och strategiska förbättringsarbete
  • Stödja chefer och produktionsledningsgruppen i ekonomiska frågeställningar
Kravprofil
  • Akademisk examen inom ekonomi alternativt industriell ekonomi
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter som beskrivs ovan
  • Du har hög systemkompetens och är datadriven i ditt arbetssätt
  • Du är en van användare av business intelligence - verktyg exempelvis Power Bi
  • Erfarenhet av strukturerat förbättringsarbete är meriterande
  • Har du god kunskap och erfarenhet av M3 och Cognos är det meriterande
  • Då tjänsten innebär resor till Stockholm och Hällefors är B-körkort ett krav
Personliga egenskaper
  • Verksamhetsnära samarbete: Du trivs med att arbeta nära verksamheten och har lätt för att samarbeta med olika avdelningar i hela organisationen.
  • Passion för utveckling och digitalisering:Nya arbetssätt, utvecklingsmöjligheter och digitalisering motiverar och inspirerar dig.
  • Resultatinriktad: Du är driven, engagerad och självgående, alltid fokuserad på att uppnå bästa möjliga resultat.
  • Strukturerad och ansvarstagande: Du har en strukturerad arbetsmetodik och tar ansvar för dina uppgifter.
  • Initiativtagande: Du tar initiativ och kommer gärna med förslag till förbättringar, då en viktig del av rollen är att driva förbättringsarbete.
  • Kommunikations- och samarbetsförmåga: Du har utmärkta kommunikations- och samarbetsförmågor, vilket gör dig till en värdefull lagspelare.
  • Pedagogisk och kvalitetsmedveten: Du är pedagogisk och kvalitetsmedveten, vilket säkerställer att du alltid levererar rätt kvalitet.
  • Prioritering och deadlines: Du har en mycket god förmåga att prioritera uppgifter och arbeta effektivt mot deadlines.
Vi erbjuder en roll fylld av spännande utvecklingsmöjligheter, där du kan se frukterna av ditt arbete både här och nu samt på lång sikt! Hoppa ombord och var med på en resa där din insats gör skillnad varje dag!


För mer frågor om tjänsten kontakta
: Oscar Karlsson Määttälä, Controllerchef Varuförsörjning, oscar.karlsson-maattala@spendrups.se


För mer frågor om rekryteringsprocessen kontakta:
Paulina Öberg, HR-specialist rekrytering, paulina.oberg@spendrups.se

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inget personligt brev, du ansöker istället genom att svara på några korta urvalsfrågor och bifoga ditt CV. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Slutkandidater kommer efter sitt godkännande att omfattas av en bakgrundskontroll.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Spendrups logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri, OMAKA och Grythyttans glöggfabrik. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.