Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Junior utvecklingsingenjör inom elsystem till Kalmar Solution

Publiceringsdatum
19 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du delta i energiomställningen och arbeta med framtidens teknik? Lockas du av möjligheten att arbeta med stor påverkansmöjlighet i en både lokal och global miljö? Då ska du läsa vidare om möjligheten som utvecklingsingenjör inom elsystem till Kalmar Solutions!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Kalmar Solution.

Om företaget

Kalmar Solutions är ett globalt företag som idag är verksamma i över 35 länder med cirka 5 200 anställda. Sedan introduktionen av den första elektriska gaffeltrucken 1980 har Kalmar varit en pionjär inom branschen. Kalmar lanserade en helt elektrisk portfölj 2021 bestående av materialhanteringsutrustning från elektriska reachstackers till tunga, medelstora och lätta gaffeltruckar, terminaltraktorer samt straddle carriers. Under 2021 introducerade de Kalmar Robotic Portfolio med ett utbud av intelligenta, flexibla och autonoma mobila utrustningslösningar för framtiden. Kalmar introducerade även Electric Straddle Carrier Charge Family, 2023 som inkluderar batteriteknologier, laddningslösningar och mjukvara för att stödja straddle carrier-operatörer i deras övergång mot koldioxidfria verksamheter. Efter avknoppningen från Cargotech noterades Kalmar Solutions på Nasdaq Helsinki den 1 juli 2024.

I Ljungby arbetar cirka 200 medarbetare i moderna lokaler samt med en prototypverkstad med tillhörande testbana. De söker nu nya medarbetare som vill vara med på deras resa mot en mer elektrifierad och hållbar framtid.

Arbetsuppgifter

Som junior utvecklingsingenjör inom elsystem arbetar du i området New Product Development med fältet för Sustaining Engineering. I rollen arbetar du både med att bygga prototyper för nya produkter och att revidera befintliga konstruktioner i arbetet med att ta fram kundanpassade lösningar. I ditt dagliga arbete är du delaktig i olika projekt inom dessa områden vilka varierar i omfång och tidsplan samt vilka kompetenser du samarbetar med, vilket bidrar till en dynamisk arbetsvardag med hög grad av att kunna påverka och driva ditt arbete. Vidare ritar du kretsar och chassikablage i E3 och sedan CATIA för formgivning. Du arbetar också med produktvård, korrigering av underlag, reparationer och utredningar samt supporterar kollegor i Kalmars fabriker utomlands.

Som ny erbjuds du en gedigen introduktion med erfarna kollegor och en utsedd mentor. Som en del av introduktionen kommer du ha praktik i prototypverkstaden, gå utbildningar via en utbildningsportal och vid behov gå kurser ibland annat E3 och CATIA.

* Bygga prototyper för nya produkter och revidera befintliga konstruktioner för kundanpassning
* Delta i varierade projekt sett till innehåll, omfång, tidsplan och kompetenser du samarbetar med
* Rita kretsar och chassikablage i E3 och sedan i CATIA för formgivning
* Produktvård, korrigering av underlag, reparation och utredningar samt supportera kollegor i Kalmars fabriker utomlands
* Gedigen introduktion med erfarna kollegor, utsedd mentor och flertalet utbildningar

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom elektronik, el, mekatronik eller motsvarande
* Grundläggande kunskaper i CAD
* Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
* Det är meriterande med kunskaper i E3.series och CATIA
* Det är meriterande med B-körkort

Vi tror att du som söker motiveras av att agera problemlösande och du har intresset samt förmågan att fördjupa dig i komplexa problem. Som person är du nyfiken och motiveras av att driva projekt framåt. Du bidrar med idéer och nya perspektiv och har ett intresse för att testa på nya tillvägagångssätt och lära dig nya saker. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team och det är därför viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Ljungby
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här.

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 oktober 2024 (54 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.