Hoppa till innehåll

Koncernchef VIA Gruppen AB

Sista ansökningsdag
19 september 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

VIA Gruppen AB söker nu en erfaren och dynamisk koncernchef som kan fungera som ägarnas högra hand i att leda och utveckla vår familjs holdingbolag. Vi är en mångfacetterad och expansiv företagsgrupp med en portfölj av dotterbolag i olika utvecklingsstadier och marknadssituationer. Vår verksamhet spänner över ett brett spektrum av branscher, från bygg- och restaurangsektorn till energi, tech och renodlade portföljinvesteringar i publika aktier. Huvudmarknaderna är Norge och Sverige, men vår närvaro och påverkan sträcker sig över hela Norden.


Under 2023 rapporterade VIA Gruppen AB ett imponerande vinstresultat på cirka 90 miljoner kronor, och vi ser med tillförsikt fram emot ett fortsatt starkt resultat för 2024. Ägarna är dessutom ständigt på jakt efter nya, spännande investeringsmöjligheter, och som koncernchef kommer du att ha en central roll i att hålla ordning på vår växande portfölj samt säkerställa lönsamhet och framgång i våra investeringar.


Om rollen:


Som koncernchef hos VIA Gruppen AB kommer du att spela en avgörande roll i att driva vår affärsutveckling, övervaka och optimera lönsamheten i våra omfattande investeringar, samt utveckla och implementera strategier som stärker varumärke och tillväxt inom våra olika affärsområden och dotterbolag. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med ägarna för att säkerställa att våra affärsstrategier inte bara utformas, utan också följs upp och genomförs på ett effektivt och lönsamt sätt.


Vi har en företagsfilosofi som alltid har förespråkat snabbhet före försiktighet – vi tror på att en båt kan byggas i vattnet, inte bara på land. Detta innebär att du som koncernchef måste vara flexibel, anpassningsbar och redo att ta beslut som driver våra investeringar framåt, även under osäkra förhållanden.


Huvudsakliga ansvarsområden:


- Affärsutveckling: Identifiera nya affärsmöjligheter och utveckla tillväxtstrategier inom våra olika affärsområden, från bygg och restaurang till energi och tech.

- Ekonomisk uppföljning: Ansvara för budgetering, lönsamhetsanalyser och kontinuerlig uppföljning av våra investeringar, inklusive portföljinvesteringar i publika aktier, för att säkerställa ekonomisk hållbarhet och långsiktig tillväxt.

- Strategisk ledning: Utveckla och genomföra övergripande strategiska planer som stärker marknadspositionen för våra dotterbolag och diversifierade investeringsprojekt i Norge och Sverige.

- Varumärkesstrategi: Implementera och övervaka varumärkesstrategier som förbättrar synligheten och konkurrenskraften för våra investeringsprojekt och dotterbolag på deras respektive marknader.


Kvalifikationer:


- Gedigen erfarenhet av affärsutveckling, strategiskt ledarskap och att arbeta med ett brett spektrum av branscher.

- Stark förståelse för ekonomisk uppföljning, budgetering och lönsamhetsanalyser, särskilt inom både privata och publika investeringar.

- Erfarenhet av varumärkesbyggande och strategisk marknadsföring som kan tillämpas på olika affärsområden.

- Förmåga att leda och inspirera team över flera geografiska områden och sektorer.


Vi söker en strategisk, resultatdriven och mångsidig ledare som kan hantera komplexiteten i att arbeta med flera olika branscher och marknader samtidigt. Din roll kommer att vara avgörande för att säkerställa att vår koncern fortsätter att växa och utvecklas framgångsrikt i en konkurrensutsatt miljö.


Ansökan:


Om du är intresserad av att anta denna spännande utmaning och bli en central del av vår företagsfamilj, ser vi fram emot din ansökan. Vi omber dig att i första hand skicka in en skriftlig och personlig ansökan som beskriver varför just du är rätt person för denna roll. Besök gärna vår hemsida på [Viagruppen.com](http://Viagruppen.com) för mer information om oss och vår verksamhet.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
19 september 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se