Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Platschef till Mjölby/Linkping

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vi har behov av en platschef inför kommande satsningar inom anläggningsverksamheten i Region Mellersta!

Som platschef hos oss på Peab Anläggning har du en central roll i våra projekt och är den som har det övergripande ansvaret för projektets utförande. Du medverkar ofta redan från kalkylskedet, vidare in i produktion och har personalansvar såväl som arbetsmiljöansvar. Du har ekonomiskt ansvar i projektet samt ytterst ansvar över kontakt med kunder och leverantörer. Du har alltid stöttning av duktiga entreprenadingenjörer, arbetsledare och skickliga yrkesarbetare. Som Platschef är det du som leder projektet och dina medarbetare för att nå ett gott resultat i en trivsam och säker arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

 • Leda projekt
 • Produktionsplanering
 • Uppgiftsfördelning
 • Uppföljning
 • Följa lagar och föreskrifter
 • Ansvara för projektets ekonomi
 • Personalansvar
 • Leda projektrelaterade möten
 • Förbereda och delta på byggmöten


Din profil

Du är en trygg och prestigelös ledare och har alltid strävan att du och ditt team ska ha en bra dialog och gott samarbete för att kunna prestera och leverera goda resultat. Som ledare är du rak och tydlig, men du lyssnar också och är lyhörd inför andras synpunkter. Du tar gärna egna initiativ, ser vad som behöver göras och har en förmåga att prioritera och få andra delaktiga. Du är en god förebild och tar ansvar för att gruppens arbete drivs framåt. Som chef har du ett stort ansvar för arbetsmiljön. Du säkerställer att arbetsmoment utförs på ett säkert sätt i verksamheten och att man har en god säkerhetskultur i arbetsgruppen.

Dina tekniska kunskaper och yrkesskicklighet delar du gärna med dig av till andra och du är en sann entreprenör som är ekonomiskt intresserad. Du visar på gott omdöme, även under tidspress, och du följer upp de åtaganden som ligger inom ditt uppdrag. Du tycker att det ekonomiska och affärsmässiga ansvaret är lika viktigt som de administrativa momenten och är skicklig på att skapa goda relationer, både i och utanför organisationen.

Kravprofil
Du har utbildning inom relevant område och/eller några års erfarenhet som platschef inom branschen. Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Erfarenhet från anläggning är meriterande.

 • Då arbetet innebär mycket kontakt med olika aktörer har du en hög social kompetens och lätt för att samarbeta. Du inger ett professionellt intryck och har lätt för att skapa förtroende. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap är tydligt, närvarande och entusiasmerande.
 • Du ska behärska det svenska språket i både tal och skrift samt ha goda IT-kunskaper.
 • Körkort B och tillgång till bil är ett krav.

Praktisk Information

Vi tillämpar löpande urval för tjänsten. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta Henrik Wallin på email henrik.wallin@peab.se

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.