Hoppa till innehåll
Organic Response AB logotyp

Financial Controller till Organic Response AB, Linköping

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Organic Response AB är en del av Fagerhultgruppen som nu söker en Financial Controller. Rollen är ny och du får en unik möjlighet att forma funktionen och utvecklas i en börsnoterad miljö.

Som Financial Controller får du möjligheten att vara en nyckelperson i företagets ledningsgrupp och vara med och påverka företagets framtida utveckling. Du kommer att ha en central roll i att ta strategiska beslut för att säkerställa företagets ekonomiska framgång. Med din kompetens och erfarenhet kommer du att vara en viktig länk mellan bolagets operativa verksamhet och ekonomiska styrning. Ta chansen att vara med och forma Organic Response ABs framtid och vara en del av ett framgångsrikt och innovativt företag!

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller
  • Bedriva budget- och prognosarbete
  • Stötta VD med analyser och prognoser
  • Hantera den ekonomiska rapporteringen i AARO, så som veckorapportering, månadsavslut, månadsrapporter och analysarbete
  • Löpande bokföring och leverantörs- och kundreskontrahantering
  • Månadsavstämningar och kvartalsbokslut
  • Upprättande av årsbokslut och årsredovisning
  • Ekonomisk uppföljning av verksamheten

Du får möjlighet att jobba med förbättringar av rutiner och redovisningsprocesser samt förväntas vara delaktig i det gemensamma utvecklingsarbetet för att stödja de förändringar som sker i ett företag med hög tillväxt. Du förväntas kunna växla mellan operativt och strategiskt arbete.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi med några års yrkeserfarenhet och stor hunger att ta nästa steg och bredda din kompetens. Du är analytiskt lagd samtidigt som du är noggrann och strukturerad. Du måste ha god förståelse för redovisning och finansiell rapportering. Givetvis är du van IT-användare med god kompetens i Excel och Powerpoint.

Uppdraget kräver att du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlighet och värdesätter högt ditt driv och engagemang. Den här rollen passar dig extra bra som har hög känsla för ansvar och självledarskap samt tycker om att driva projekt framåt.

Placeringsort: Linköping

Om bolaget

Organic Response är innovationsföretag inom Fagerhult Gruppen som utvecklar smarta belysningssystem. Smart belysning från Organic Response är en strategisk del av Fagerhult Gruppens högt satta ambitioner att leda den hållbara utveckling inom belysningsindustrin.

Fagerhult Group skapar professionella belysningslösningar präglade av högklassig design, prestanda, estetik och energieffektivitet. Bolaget lever och andas sina kärnvärden som står för att se möjligheter, vara nyfikna och engagerade tillsammans samt att sikta högt. Fagerhult Group består av 12 bolag som finns representerade i Sverige, Europa och Australien. Koncernen har en tydlig inriktning mot innovation och en stark vilja att driva den tekniska utvecklingen framåt med hållbarhet i fokus.

Fagerhult Groups hållbarhetsagenda ”Positive Change for Better Living” spelar en väsentlig roll i affärsstrategin och den dagliga verksamheten. Den definierar också de fyra fokusområdena med långsiktiga ambitioner och definierade aktiviteter; ansvarsfulla relationer, ansvarsfulla operationer, cirkulära lösningar och att vara en kunskapsledare. Fagerhult Group strävar efter att ha netto-nollutsläpp senast 2045 och fokuserar på energieffektiva belysningslösningar för att minska sin klimatpåverkan. Målen inkluderar en 70-procentig minskning av utsläppen fram till 2030. Smart Lighting spelar en central uppgift för att nå de högt uppsatta hållbarhetsmålen. Fagerhult Group har nyligen fått sina mål för minskade utsläpp godkända av Science Based Targets initiative (SBTi), en organisation som arbetar globalt med målet att företag ska sätta ambitiösa mål i linje med klimatvetenskapen.

Läs mer på organicresponse.com

Vad erbjuder företaget dig?

Vi erbjuder en möjlighet att få stor personlig utveckling i ett börsnoterat bolag där du kommer att ha en viktig roll och där vi värdesätter nära samarbete, goda relationer och korta beslutsvägar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Organic Response med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Martina Dehlin på telefonnummer: 070- 30 71 405 Eller mail: Martina.dehlin@meritmind.se

Andreas Oliw på telefonnummer: 072- 010 18 07 Andreas.oliw@meritmind.se

Då vi går in i en semesterperiod sker urval och intervjuer i mitten av augusti. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Organic Response AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 augusti 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren