Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Junior systemingenjör till gripens utvecklingssimulatorer för saab

Sista ansökningsdag
06 december 2024 (59 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du i början av din karriär och vill jobba i hela utvecklingskedjan - från design till installation av avancerade simulatorlösningar? Friday rekryterar nu för Saab och söker en junior systemingenjör som vill växa med oss och vara med i utvecklingen av framtidens flygsimulatorer!

Om rollen
Som junior systemingenjör hos Saab kommer du att arbeta med design och uppbyggnad av utvecklingssimulatorer för Gripen. Du skapar systemlösningar, ritar kopplingsscheman och ansluter delsystem till befintliga riggsystem. Utöver detta testar och verifierar du konstruktionerna, samt förvaltar och ger support under systemens livstid. Om du vill arbeta nära fysiska produkter är detta rollen för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Designa systemlösningar och integrera nya flygplanskomponenter i riggar
  • Rita och läsa elscheman
  • Felsökning och underhåll
  • Labbarbete med elektronik och teknisk support
VI SÖKER DIG SOM:
Vi söker dig som är nyutexaminerad eller har viss erfarenhet och vill utvecklas i en tekniskt utmanande roll. Du har ett intresse för elektronik och hårdvarunära programmering och är van att jobba praktiskt med teknisk utrustning.

Skallkrav:
  • Eftergymnasial utbildning, exempelvis YH-utbildning eller högskoleingenjör inom elektronik eller systemteknik
  • Grundläggande kunskaper inom elektronik och hårdvarunära programmering
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Meriterande:

* Erfarenhet av labview alternativt C++
  • Erfarenhet av Git
Personliga egenskaper:
  • Problemlösningsorienterad och nyfiken på nya utmaningar
  • God samarbetsförmåga och förmåga att hitta lösningar tillsammans med andra
  • Initiativtagande och ansvarstagande
Vad du blir en del av:
Du blir en del av en sektion som ansvarar för att utveckla och förvalta teknik och kunskap kring hårdvarukomponenterna i våra simulatorer. Gruppen består av ett engagerat team av elektronik- och systemingenjörer där du har stora möjligheter att utvecklas och växa inom olika ansvarsområden, som team- eller teknikledning. Just nu arbetar de i ett större projekt som kommer att pågå under tre års tid för simulering av framtidens flygplan. Du kommer att bli tilldelad två faddrar under din inledande fas i din anställning. Dels en person som hjälper dig att navigera i Saabs interna system dels en fadder som stöttar dig i det operativa arbetet för att komma in i din roll som systemingenjör.

Om anställningen:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid säkerhetsskyddsprövning. Saab kan ha säkerhetskrav som medför krav på medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag genom Friday där du efter 6-12 månader övergår till fast anställning hos Saab.

Övrig info:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Placering: Linköping, Tannefors
  • Rekryteringsansvarig: Josefine Karlsson, josefine.karlsson@friday.se
  • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Om oss:

Friday är bemannings- och rekryteringsföretaget som startades 2018 med ambitionen att erbjuda en bättre tjänst för både kandidater och kunder. Vi har gedigen erfarenhet av kompetensförsörjning inom IT och Teknik, och vi delar ett gemensamt intresse för människor.

För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kandidater möjligheter utifrån vad de själva värdesätter. Vi vill helt enkelt få fler att hitta rätt och vår målsättning är att alla ska se fram emot att gå till jobbet varje dag.

Friday har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Örebro och Linköping. Varje år genomför vi tusentals karriärmöten med kandidater som matchas med såväl globala företag som startups inom IT och Teknik.

Friday är en del av U Group.
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 december 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?