Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Stridsledningsbefäl/Insatschef till Flygbassäkpluton

Publiceringsdatum
31 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du intresserad av att jobba som stridsledningsbefäl tillika insatschef vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? Vill du jobba med IBSS-uppgifter (IBSS - Insatsberedd skyddsstyrka) kombinerat med Flygbassäkerhetstjänst? I så fall söker vi dig!

Om enheten - 421. Flygbassäkerhetspluton
421. Flygbassäkerhetspluton tillhör 42. Flygbaskompaniet som i huvudsak verkar på flygbas Malmen. 421.Flygbassäk har till uppgift att lösa Helikopterflottiljens IBSS-uppgifter samtidigt som man är ett krigsförband och utvecklar plutonens flygbassäkerhetsförmåga. Det innebär att man till största del kommer lösa IBSS-uppgifter och återstående tid kommer läggas på att utbilda och öva mot flygbassäkerhetstjänsten. I tjänsten ingår jourtjänstgöring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Genomföra kontroller av FM anläggningar samt genomföra larmutryckningar som C IBSS (Chef insatsberedd skyddsstyrka)
 • Kompetensutveckla egen personal samt upprätthålla personalens kunskaper och färdigheter mot ställda krav inom IBSS-tjänsten samt Flygbassäkerhetstjänsten
KRAV
Kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av flygbassäkerhetstjänst eller markstridstjänst
 • B-körkort
 • God fysisk förmåga
 • Skyddsvaktsutbildad (förordnad)
 • Insatschefsutbildad
 • Utbildad på Pistol 88
Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös samt att du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater.

Som medarbetare vid 421.Flygbassäkerhetspluton möter vi alla sorters människor, såväl anställda som totalförsvarspliktiga men också personal utan anknytning till Försvarsmakten. För att passa för befattningen bör du ha en hög social förmåga och en god förmåga att välja lämpligt sätt att kommunicera med dem du möter i olika situationer.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Militära förarbevis (personterrängbil/minibuss)
 • Militärpolis
 • Närkampsutbildad
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sysselsättningsgrad 100%. Arbetsschemat är normalt rullande med tjänstgöring dag, natt och helger samt jourtjänstgöring. Utbildningsdagar, instruktörsstöd samt övningar kan förekomma. Tjänsteresor med eller utan övernattning förekommer.
Arbetsort: Helikopterflottiljen, Linköping.
Militär befattning: SO 6.
Fysisk prestationsförmåga kommer att testas.
Vi kommer kalla lämpliga kandidater till intervjuer och tester.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Albert Lillieberg, 070-846 91 44
Emil Grimstedt

Fackliga företrädare
OFR/O , Hkpflj Mats Häggström
OFR/S Hkpflj Christoffer Willers
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-31-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren