Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Infrastrukturhandläggare/Lokalsamordnare

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter och inte minst värdesätter vi work-life balance.

Om enhet
Lokalplaneringsenhet Syd är Försvarsmaktens beställarkompetens gentemot Fortifikationsverket som är statens ägarrepresentant för försvarsfastigheter. Lokalplaneringsenhet Syd hanterar lokalförsörjningen för de militära förbanden i
Östergötland, Småland, Öland, Blekinge och Skåne avseende fastighetsplanering, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av fastigheter. Försvarsmakten har till uppgift att försvara Sverige till lands, sjöss och i luften samt stödja samhället i olika typer av krissituationer. Detta ställer krav på olika former av infrastruktur och förutsättningarna för varje enskild verksamhet skiljer sig åt vilket bidrar till en spännande vardag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska verka som lokalsamordnare (benämns inom Försvarsmakten - infrastrukturhandläggare) avseende infrastruktur inom garnisonen och vara Försvarsmaktens beställarrepresentant och hyresgästföreträdare under förvaltningsskedet. Som lokalsamordnare är du länken mellan den militära verksamheten och fastighetsägaren och ska vara den naturliga samverkanspartnern när det gäller allt från vardagliga lokalfrågor till mer långsiktig planering. I arbetsuppgiften ingår bland annat lokal- och hyresfördelning, planering, granskning av avtal samt beställning och uppföljning av fastighetsnära tjänster och anpassningar. Du kommer också att medverka vid anskaffning och avveckling av mark och lokaler samt Försvarsmaktens tekniska installationer.

Arbetet innebär samordning i projektgrupp vilket medför omfattande personkontakter och även vissa resor (inkl. övernattning). Du skall verka som lokalsamordnare avseende mark och lokaler i första hand inom Linköpings garnison samt Kvarn med tillhörande övnings- och skjutfält, men även utanför garnisonsområdena inom Östergötlands län, och där stödja förbanden med befintligt fastighetsbestånd. Vidare är du Försvarsmaktens sakkompetens inom området infrastruktur och agerar därmed expert på de processer, styrande dokument och interna riktlinjer som verksamheten bedrivs inom. Inom ramen för detta ansvarar du för att processer, interna riktlinjer och styrande dokument efterlevs i arbetet med att säkerställa att Försvarmskaten har ändamålsenliga lokaler och att skicket på dessa upprätthålls över tid.

KRAV
Kvalifikationer

  • Eftergymnasial Bygg- eller fastighetsinriktad högskole- eller yrkeshögskoleutbildning, alternativt på annat sätt förvärvad kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant
  • Administrativ erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att bedriva administrativt arbete
  • B-körkort
Personliga egenskaper
I denna roll har du många kontakter både internt och externt, därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande och självständig med god förmåga att arbeta strukturerat efter givna processer, men kan också vara flexibel när så krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Arbetslivserfarenhet som samordnare/handläggare inom en myndighet
  • Erfarenhet av lokalplanering, ekonomi, miljö- och arbetsmiljökrav
  • Kännedom om fastighets- och byggprocesser
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av lokaluthyrning
Övrigt
Vi erbjuder ett spännande, mångfacetterat och utvecklande arbete, i nära kontakt med garnisoner och förband där du får arbeta med lokaler för mycket varierande ändamål.

Anställningsform: tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: heltid.
Arbetsort: Linköping, resor i tjänsten ingår.
Befattning: civil.
Tillträdesdatum: efter överenskommelse.
Anställningsform (tillsvidare, vikariat, visstidsanställning). Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Upplysningar om befattningen
Du är välkommen att kontakta Lokalplaneringsenhet Syd Marlene Karlsson

Information om rekryteringsprocessen
Lena Krusberg begränsad tillgänglighet v 27-31

Fackliga företrädare
Officersförbundet: Johnas Mårdh
Försvarsförbundet: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
SEKO: Andreas Emilsson

Samtliga personer ovan nås via växel 0455-85 000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren