Hoppa till innehåll
EB Road Cargo logotyp

Fordonsansvarig 50% samt Trafikledning 50% sökes till Linköping

Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Fordonsansvarig 50% samt Trafikledning 50% sökes till Linköping

Vi söker nu en engagerad och kunnig Fordonsansvarig/Trafikledare att bli en del av vårt team i Linköping! Hos oss får du inte bara en avtalsenlig lön och förmånliga villkor, utan även möjligheten att arbeta på en välordnad arbetsplats med fokus på kvalitet, service och bra arbetsmiljö. Som Fordonsansvarig rapporterar du till platschefen och ansvarar för att den lokala fordonsflottan är underhållen och redo att dagligen möta kraven på trafiksäkerhet, transportekonomi, arbetsmiljö och kapacitetsbehov utifrån de kunduppdrag vi har.

Flottan består av ca 30 ekipage om både tunga och medeltunga fordon som delvis är verksamma 24-7. Vi utför inrikes godstransporter, lokaldistribution och enhetsforsling av olika typer av godsslag inkl. termotransporter.

Teknisk kunskap, flexibilitet, problemlösningsförmåga är viktiga egenskaper för denna roll. Låter det som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag, smidigt via mobilen!

Om tjänsten

50%
* Säkerställa att fordonsflottan dagligen är i skick att motsvara uppdrags och säkerhetskraven
 * Följa upp och boka service och besiktningar inom givna intervaller eller behov
 * Proaktivt föra dialog med chaufförer om fordonstatus, skötsel och löpande okulärbesiktning etc.
 * Granska fakturor/kostnader från verkstäder/underleverantörer avseende rimlighet, rabatter, garantier etc.
 * Hantera/administrera bränslekort
 * Följa upp kvalitetskraven på sparsamkörning och korrekt användande av färdskrivare
 * Utföra enklare verkstadsarbeten
 * Medverka i budgetarbete/reinvesteringsplaner
 * Löpande kontakt med central fordonsansvarig * Registervård

50%
Trafikledning:
Som trafikledare på EB Road Cargo jobbar du dagligen med att planera transporter på tidseffektivt, ekonomiskt och miljömedvetet sett. Du ska kunna hålla ett högt tempo och kunna ta snabba men genomtänkta beslut, för att på bästa vis få verksamheten att rulla. 

Du kommer tillsammans med dina kollegor dagligen att jobba med att ta emot och planera uppdrag åt våra kunder, så en hög servicekänsla och god kundkontakt är en förutsättning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
Har erfarenhet av liknande tjänst.
Har god teknisk kunskap kring service/reparationer av tunga fordon.
Är strukturerad samtidigt som du kan fatta snabba och välgrundade beslut.
Förstår att vi är situationsstyrda och att oförutsedda saker händer, men du Prioriterar uppdraget och hittar lösningar.
Är en teamspelare som bidrar till en positiv arbetsmiljö både på kontoret och i kontakt med våra chaufförer och leverantörer.
Har flytande kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har också goda datorkunskaper och förståelse för kostnadsberäkningar.
Har CE-behörighet
Erfarenhet som CE chaufför eller transportledare är en merit

Tjänsten innefattar även en del administrativa uppgifter samt att se till att all fordonsdokumentation är korrekt och uppdaterad. Som en del av vårt team förväntar vi oss att du är noggrann och effektiv.

Vill du bli en del av vårt team?
 Vi hälsar dig varmt välkommen att skicka in din ansökan via formuläret nedan, och vi kommer att höra av oss till dig! Sista ansökningsdag är den 16/9-2024.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Bäcklund 

EB Road Cargo är ett av Sveriges största privatägda åkeriföretag med över 500 fordon och 400 anställda. Vi har 12 kontor runt om i landet, vilket ger oss en stark lokal närvaro och nära relationer till våra kunder. Vi erbjuder skräddarsydda transportlösningar inom ett brett tjänsteutbud, och vårt fokus ligger alltid på att leverera hög servicekvalitet.

 

EB Road Cargo logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 september 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

EB Road Cargo är ett transportföretag med det lokala åkeriets fördelar. Våra tolv egna åkerikontor ger tillsammans med våra nära samarbetspartners ett rikstäckande nätverk.