Hoppa till innehåll

Pre-Sales Manager till Domino Sweden

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du tekniskt intresserad och drivs av problemlösning och gillar kundrelationer och försäljning? Då är du varmt välkommen att ansöka till tjänsten som Pre-Sales Manager hos Domino Sweden i Linköping.

 

Om Domino


Vi på Domino utvecklar helhetslösningar och utrustningar inom området industriell kodning och produktmärkning. Företaget grundades 1978 och har idag 25 dotterbolag och över 200 sälj- och servicekontor i mer än 120 länder. Våra märksystem används inom de flesta branscher för märkning på många olika typer av material: papper, glas, plast, metall, gummi, livsmedel med flera. Kännetecknande för Dominosystemet är hög kvalitet och flexibilitet samt att det är enkelt att installera och anpassa i produktionen. Läs mer på www.domino.se

Domino Sweden består av 50 medarbetare, varav 40 är stationerade på vårt Linköpingskontor. Här arbetar vi i moderna lokaler där arbetsklimatet präglas av god stämning, många skratt och professionalism i mötet med kunder och samarbetspartners.

 

Om tjänsten

I rollen som Pre-Sales Manager ansvarar du för att ta fram koncept, lösningar och kostnadsunderlag samt stötta och hjälpa till att utveckla företagets försäljningsorganisation inom affärsområdet Special Solution och övriga komplexa projekt. Rollen innebär att identifiera och förstå kundernas unika behov och utmaningar för att skräddarsy lösningar som möter deras krav och förväntningar. Pre-Sales Manager är ansvarig för att bygga och underhålla långsiktiga relationer med både nya och befintliga kunder tillsammans med övriga säljorganisationen. Du kommer att samarbetar med andra avdelningar inom företaget för att säkerställa att våra lösningar är tekniskt och kommersiellt konkurrenskraftiga. Befattningen spelar en avgörande roll för att säkerställa företagets fortsatta tillväxt och framgång på marknaden. Du rapporterar till företagets Sales Director.


Tjänsten är placerad i Linköping där ditt huvudsakliga arbete sker. Resor i hela Sverige förekommer med ca 1-2 resdagar per vecka, dock med ett begränsat antal övernattningar och man kan i stor utsträckning vara med och påverka och planera dessa resor i god tid.

 

Dina arbetsuppgifter

  • Ingå i företagets chefsgrupp för försäljning.
  • Ta fram lösningar, ritningar, koncept och kostnadsunderlag för kundanpassade märksystem.
  • Göra ritningsunderlag via 3D-cad i Solid Works.
  • Leverantörskontakter och förhandling av priser tillsammans med övriga ansvariga chefer.
  • Aktivt utveckla våra Special Solutions tillsammans med Sales Manager Special Solutions för vår svenska marknad samt internt inom Domino.
  • Utveckla företaget inom området Special Solution och övriga områden kopplade till komplex försäljning samt utbilda säljare och tekniker.
  • Att driva försäljning av Domino Swedens Special Solutions-produkter mot uppsatta budgetmål gällande försäljning och lönsamhet tillsammans med Sales Manager Special Solutions och mot övriga försäljningsorganisationen.
  • Genomföra kundbesök och bistå med expertis tillsammans med övriga säljare/ansvariga kopplat till Special Solutions och andra komplexa lösningar.
  • Upprätta kravspecifikation och föra mötesprotokoll.
  • Delaktig i FAT/SAT och övriga projektmöten före och efter införsäljning.
  • Ta fram säljmaterial kopplat till Special Solutions i samråd med marknadsavdelningen.
  • Delaktig i budgetering, utvecklingsarbete av processer och arbetsflöden samt strategimöten.

  

Om dig

För att lyckas i den här rollen krävs det att du har ett gediget tekniskt intresse i kombination med väl utvecklade sociala och kommunikativa förmågor. 
Den vi söker är en motiverad och passionerad person som drivs av problemlösning och som uppskattar kundrelationer och försäljning. 
Du har en väl utvecklad problemlösnings- och analytisk förmåga och är därtill van att jobba metodiskt och strukturerat.

Lämplig bakgrund kan vara eftergymnasial utbildning inom t ex maskinteknik eller automation. Starkt meriterande är tidigare erfarenhet av projektledning, försäljning och vana vid kundrelationer.
Har du dessutom erfarenhet av automationslösningar inom industrin så är det också starkt meriterande för den här tjänsten.

För att lyckas i rollen krävs att du har förmåga att utrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

 

Övrigt

Denna rekrytering sker i samarbete med OnePartnerGroup. Observera att vi på grund av GDPR ej tar emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt, så skicka in din ansökan redan idag. 

Vår rekryteringsprocess består av följande steg: Telefonintervju, kompetensbaserade tester som mäter problemlösningsförmåga och personlighet (tidsåtgång ca 45 minuter), djupintervju, referenstagning, bakgrundskontroll och kundintervju.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se