Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

HR-partner till Sjöfartsverket

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Om tjänsten
Som HR-partner kommer du att både driva och bidra till utveckling, verka för att bygga en lärande organisation med hög grad av personligt ledarskap och starkt medarbetarskap byggt på den statliga värdegrunden och Sjöfartsverkets värderingar. Du kommer även att medverka till implementering av Sjöfartsverkets HR-processer, -riktlinjer och rutiner samt säkerställa efterlevnad av dessa i en ny organisation.

Den förste juli 2024 sker en verksamhetsövergång till Sjöfartsverket vilket omfattar ca 150 medarbetare. I och med detta kommer även fler kollektivavtal implementeras och det krävs därför en utökning av stöd i HR-frågor

Din roll som HR-partner är varierande och spänner över hela HR-området då du coachar och vägleder chefer på Sjöfartsverket i den verksamhet du kommer arbeta med. Omfattning kan komma att variera men upp till 20 chefer kan bli aktuellt.

Du ska kunna ge ett stöd till ledningsgruppen och enskilda chefer i strategiska likväl som operativa HR-frågor såsom:
- Kompetensförsörjning
- Arbetsmiljö
- Rekrytering
- Arbetsrätt

I rollen ingår att aktivt arbeta med HR-relaterade nyckeltal både på strategisk och operativ nivå. Du kommer att arbeta i en verksamhet under förändring vilket gör att ditt arbete också kommer att bestå av kompetenshöjande insatser kopplat till förändringsledning som ex. värdegrundsarbete, ledarskap, medarbetarskap samt omorganisation.

Uppdragsperiod och omfattning:
Tjänsten som HR-partner är ett konsultuppdrag på heltid med start 2024-09-09 och som beräknas pågå i 12 månader med möjlighet till förlängning.

Arbetet utförs i huvudsak på Sjöfartsverkets kontor i Norrköping men med viss möjlighet till distansarbete. Sjöfartsverket har ca 1400 anställda och bedriver verksamhet runt hela Sverige med huvudsäte i Norrköping varför även tjänsteresor förekommer.

Krav för tjänsten:
* Lägst tre (3) årig akademisk utbildning inom HR alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
* Minst fem (5) års arbetslivserfarenhet av brett HR-arbete på strategisk nivå, där kompetensförsörjning, ledarskap, arbetsmiljö, arbetsrätt, rekrytering, förändringsledning, processarbete samt kartläggningar och analyser har ingått som en naturlig del.
* Gedigen flerårig erfarenhet av förändringsledning både i projekt och i den dagliga verksamheten
* Erfarenhet av att arbeta med kompetenshöjande insatser kopplat till förändringsledning. ex. värdegrundsarbete, ledarskap, medarbetarskap samt omorganisation.
*Minst fem (5) års arbetslivserfarenhet av chefsstöd i en partnerroll och har antingen ingått i eller arbetat nära en ledningsgrupp i en större komplex organisation.
* God kännedom om kompetensförsörjning, omställningsarbete, arbetsmiljöfrågor och lönebildning.
* Erfarenhet av att stödja chefer samt hålla i team- och ledarskapsutvecklingsinsatser.
* Erfarenhet av att hålla utbildningar och föredrag och trivs med att stå inför en grupp.
* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
* Erfarenhet av verksamhetsnära arbete i en operativ 24/7 verksamhet och förstår dess komplexitet vid ett sådant verksamhetsbehov
* Erfarenhet från liknande arbete som HR-partner under de senaste tre (3) åren som kan styrkas med ett referensuppdrag.

För att vi ska ha möjlighet att ta dig vidare i processen behöver du tydligt redogjort i ditt CV att samtliga ovan krav är uppfyllda. Ange vilket/vilka uppdrag som påvisar efterfrågad erfarenhet. Tidsperiod ska anges i år och månad ÅÅ-MM samt om det varit en heltid eller en deltidsanställning.

Meriterande för tjänsten:
- Erfarenhet av att ge HR-stöd i samband med en verksamhetsövergång
- Erfarenhet av att implementera nya kollektivavtal
- Erfarenhet från sjöfartsbranschen

För att säkerställa en kompetensbaserad rekrytering använder vi oss i denna process av arbetspsykologiska tester. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag 2024-08-16

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: Anki Arnquist via vår växel 010 - 173 73 00 eller anki.arnquist@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.