Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Finance Assistant på deltid till Akind i Linköping

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi söker en Finance Assistant till Akind, en internationell koncern med höga ambitioner och ett tydligt mål att vara den bästa platsen att växa på, för både människor och företag. Kom och häng med!



Om tjänsten

Att jobba med världens peppigaste gäng gör att arbetstiden flyger iväg och jag har alltid kul på jobbet! Det är inte heller ett minus att arbetet har en internationell prägel där man får möjlighet att hjälpa våra kunder och kollegor i andra länder. En ypperlig erfarenhet att ha med sig till efter examen. - Beate, Finance Assistant

Akind är en familj av varumärken som arbetar tillsammans med målet att få människor och företag att växa. Med huvudkontor i Stockholm och med kontor i flera europeiska städer, har vi idag verksamhet i sex länder, med mer än 10 000 anställda och vi är fortsatt under tillväxt. Vi strävar kontinuerligt efter att förbättra oss genom att tillhandahålla bästa möjliga expertis till våra kunder och söker nu en Finance Assistant för att ytterligare stärka vår internationella finansavdelning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Finance Assistant på Akind kommer att vara att hantera våra kundfakturor. Nyligen centraliserades ekonomifunktionen på Akind och i och med det slogs Kundreskontra och Leverantörsreskontra ihop till ett stort team. Teamet består nu av 12 kollegor med en mix av erfarenheter och kompetenser och tillsammans hanterar vi kund- och leverantörsfakturor för cirka 35 olika företag i sex länder. Som Finance Assistant på Akind delar din kunskap inom teamet och organisationen samt identifierar möjligheter till förbättringar så att vi kan växa tillsammans med dig.

Under 2021 implementerade vi ett nytt ekonomisystem, Workday, för alla finansiella processer i koncernen. Vi har kommit långt sedan dess men arbetar kontinuerligt och systematiskt med process- och systemutveckling. Framöver vill vi förbättra effektiviteten via automatisering och på sikt även utveckla förståelse för hur man integrerar med AI för att ytterligare effektivisera arbetet.

Du kommer att ingå i koncernens ekonomiavdelning som finns i Linköping med cirka 35 heltids- och deltidsanställda i olika roller och processer. Vår kultur präglas av ambitiösa och snälla människor och vi är övertygade om att det är våra medarbetare som är grunden för vår tillväxt och utveckling. Därför lägger vi mycket engagemang och resurser på både våra medarbetare och ledarskapet inom organisationen.



Arbetsuppgifter
  • Hantera flödet av fakturor och se till att de bokförs på rätt konton
  • Arbeta aktivt med att minska felaktiga fakturor
  • Ge förstklassigt service i processrelaterade faktureringsuppgifter och frågor till våra kollegor i organisationen samt våra kunder och leverantörer
  • Använd och bidra till bästa praxis för att öka kvalitet och effektivitet, i synnerhet bidra till utvecklingen av faktureringsprocessen


Kvalifikationer
  • Studerar en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, med minst 1,5 år kvar av dina studier
  • Har tidigare erfarenhet från att leverera bra service till kunder eller kollegor
  • Har god kommunikationsförmåga, mycket goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Workday eller Basware. För att lyckas i denna tjänst tror vi att du är en bra samarbetspartner, med ett nyfiket tänk och som strävar efter att arbeta med ständiga förbättringar. Du trivs i en internationell och snabbt föränderlig miljö med höga ambitioner och kollegor som är sugna på att lära.

För denna tjänst kommer vi att fokusera på din potential och följande kompetenser anses vara avgörande för rollen:

  • Samarbetsinriktad
  • Strukturerad
  • Ansvarstagande
  • Problemlösande
    För er som vill uppnå lite mer
    Välkommen hem. We reward ambition!
Övrig information
  • Startdatum: Enligt överenskommelse, augusti/september
  • Befattning: Deltid, ca 16 tim/veckan
  • Placering: Linköping
Vår rekryteringsprocess

Det första steget i rekryteringsprocessen är att ansöka med ditt CV eller LinkedIn, inget personligt brev behövs. Om du uppfyller kraven för tjänsten får du sedan ett mejl som ber dig att genomföra två tester av Assessio. Den ena är en personlighetskartläggning som tar cirka 20 minuter att genomföra, den andra ett kognitiv test som tar 12 minuter att genomföra. Anledningen till att vi använder tester är för att säkerställa en gedigen och rättvis rekryteringsprocess med fokus på potential för tjänsten vi anställer till snarare än ditt CV. Om du går vidare är nästa steg en telefonintervju och senare en beteendebeskrivande intervju med Emma Preuss, Recruitment Consultant och slutligen intervju med rekryterande chef Catrin Hellander, Group AP/AR Manager.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juli 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se