Hoppa till innehåll
CENTRIC logotyp

Nätverkstekniker

Sista ansökningsdag
13 december 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
14 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker kommer du att ansvara för att installera och konfigurera nätverksinfrastruktur med fokus på säkerhet. Du arbetar aktivt med att övervaka, underhålla och förbättra nätverkens prestanda. Genom att samarbeta med andra team bidrar du till att optimera och säkra våra lösningar. Ditt arbete inkluderar även att utföra riskanalyser och bedömningar för att identifiera potentiella sårbarheter. Dina specifika uppgifter inkluderar att:

  • Installera och konfigurera brandväggar och säkerhetslösningar.
  • Övervaka och underhålla nätverksprestanda och säkerhet.
  • Utveckla och implementera säkerhetspolicies och procedurer för att garantera ett robust skydd.
  • Felsöka och lösa nätverksproblem samt hantera säkerhetsincidenter snabbt och effektivt.
  • Samarbeta med andra tekniska team för att kontinuerligt optimera och förbättra våra nätverkslösningar.
  • Utföra riskanalyser och sårbarhetsbedömningar för att förebygga säkerhetsproblem.


Din profil
För att lyckas i rollen som nätverkstekniker ser vi att du har en solid teknisk bakgrund inom IT och nätverkssäkerhet, med särskild erfarenhet av brandväggar. Du är van att arbeta självständigt, men uppskattar även att samarbeta i team. Erfarenhet av komplexa nätverksmiljöer och säkerhetslösningar är en viktig del av din bakgrund. Vi ser gärna att du har:
  • En relevant utbildning inom IT eller nätverksteknik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med brandväggar, exempelvis från lösningar som Cisco, Fortinet eller Palo Alto.
  • God förståelse för nätverksprotokoll och topologier, vilket hjälper dig att hantera och lösa problem effektivt.
  • Certifieringar inom nätverks- eller säkerhetsteknik är meriterande.
  • Förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete med andra, med ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt.
  • Utmärkta problemlösnings- och kommunikationsfärdigheter.
  • Mångårig erfarenhet av arbete med brandväggar, vilket är ett krav för denna roll.


Vi kan erbjuda dig

Vi hjälper dig att nå dina personliga mål. Vi tycker nämligen att alla våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas, oavsett om de är juniorer eller har några år på nacken. Därför erbjuder vi alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Och inte nog med det - du som konsult får även lägga upp en individuell utbildningsplan utifrån dina speciella intresseområden, där vi tar notan för både studiematerial och certifieringar. Hos oss på Centric kommer du snabbt in i gemenskapen genom våra interna och externa aktiviteter där vi träffas och hittar på något roligt tillsammans.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.



Kontakt information
Niklas Lindgren Niklas.Lindgren@centric.eu

CENTRIC logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 december 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi söker en engagerad och tekniskt kunnig nätverkstekniker med specialisering inom brandväggar. I denna roll hos vår kund i Linköping kommer du att arbeta tillsammans med arkitekter och andra tekniker för att designa och implementera säkra och effektiva nätverkslösningar som följer de säkerhetsstandarder som krävs av oss. Du kommer att ha en central roll i att säkerställa en säker och stabil drift av våra nätverk.

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.