Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Förrådsman till Gods- och transportsektionen, Skaraborgs flygflottilj, F 7

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Det Inom Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle.

F 7 söker en Förrådsman till Gods- och Transportsektionen till Logistikenheten med placering FörsörjningsavdelningenSåtenäs.

Om enheten

F 7 Logistikenhet ansvarar för anskaffning och förnödenhetsförsörjning, materialredovisning, transporter, teknisk tjänst mark och sjö, förrådstjänst samt sjukvård i hela konfliktskalan. Enheten ansvarar även för infrastruktur- och miljöledning, bostäder, upphandling samt företagshälsovård och försvarsmedicin. Enheten ansvarar även för planering och genomförande av ovanstående förmågor/tjänster för Såtenäs garnisonschef.

Som förrådsman på Gods- och transportsektionen ingår du ien arbetsgrupp som hanterar allt ankommande och avgående gods till garnisonen, samt beställer och samordnar godstransporter kopplat till dessa. Du deltar i planering och genomförande av egna transporter samt deltar i beredning av farligt gods transporter. Arbetet är fysiskt varierande och tunga lyft förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Mottagning, avsändning, förrådshållning och utlämning av materiel till verksamhet inom Försvarsmakten
 • Allmän materiel hantering
 • Ankomst och avgångsregistrering i redovisningssystem
 • Beställning och samordning av transporter
 • Genomförande av interna och externa transporter
 • Farligt gods beredning för mark och flygtransporter
KRAV

Kvalifikationer
 • Godkänd gymnasieutbildning
 • Tidigare dokumenterad erfarenhet av logistikhantering
 • Goda datakunskaper (ECDL motsvarande)
 • God förmåga i Svenska avseende att uttrycka sig i tal och skrift
 • God förmåga i Engelska avseende att uttrycka sig i tal och skrift
 • Körkort B med manuell växellåda
Personliga egenskaper

Du trivs med att jobba självständigt och i grupp, du är lösningsorienterad i en mångfacetterad och föränderlig arbetsplats. Vi lägger stor vikt på att du är noggrann och följer upp dina uppgifter. Du har god förmåga att kommunicera internt och externt.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!

Meriterande
 • Erfarenhet av gods- och transportverksamhet samt förrådsverksamhet i Försvarsmakten
 • Erfarenheter av Farligt gods planering/beredning
 • Goda kunskaper i Försvarsmaktens stödsystem LIFT och PRIO
 • Truckkörkort
 • Hjullastarbehörighet
 • Körkort C/CE
 • Militärt förarbevis
 • Kompetensbevis för transport av farligt gods (ADR-väg)
 • Genomförd värnplikt eller motsvarande grundläggande militär utbildning
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare anställning. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen samt krigsplacering.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen attkontakta Johan Hansson, eller Roland Andersson via tfn 0505-45 10 00 (växel). Nås ej under vecka 28-32 pga semester.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

Samtliga söks via växeln tfn 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-05. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren