Hoppa till innehåll

IT-tekniker Servicedesk till Eurofins huvudkontor i Lidköping!

Publiceringsdatum
18 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en fena på Microsofts olika mjukvaror och dessutom har goda kunskaper kring IT-utrustning, då är det dig vi söker till vår IT-Servicedesk!

Vilka är vi?

Vi är kanske inte så kända för dig men allt vi gör har en positiv inverkan på ditt liv, din hälsa och på miljön. Vi analyserar maten du äter, luften du andas och medicinerna du behöver - vi jobbar för att du ska känna dig trygg, vi kallar det Testing for Life. Eurofins är en global ledare inom analystjänster med mer än 62 000 medarbetare runtom i världen. Visste du att i Sverige är vi nära 650 medarbetare? Hos oss finns ett 50-tal olika roller, bland annat labbingenjörer, systemutvecklare, miljövetare och kundsupportmedarbetare. Tillsammans jobbar vi utifrån våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism & Hållbarhet.


Vad du kommer att göra hos oss:

Att vara 1:a linjens support i vår IT-servicedesk och första kontakten för IT-avdelningens kunder. Den huvudsakliga arbetsuppgiften består i att ta emot och lösa ärenden som kommer in via vårt ärendehanteringssystem eller via telefon. Dessa ärenden kan till exempel gälla följande:

  • Administration av användare och grupper i AD
  • Installation av programvara manuellt eller via SCCM
  • Allmänna problem relaterade till workstations, laptops, skrivare, mobiltelefoner och liknande
  • Problem med mail
  • Problem och frågeställningar gällande standardprogramvaror som t ex MS Office, MS 365.

Huvudfokus ligger på ärenden från användare i Sverige, men innehåller även samarbete med övriga länder inom koncernen. Ärenden som inte kan lösas i L1 skickas vidare till L2 eller L3. Visst arbete ute hos användare förekommer samt installation av nya datorer.

Ärendehantering enligt ITIL i ärendehanteringssystemet ServiceNow.

Vad kan vi erbjuda dig?

Våra analyser behövs oavsett vad som händer i omvärlden, det gör att vi kan erbjuda en trygg anställning. Självklart har vi kollektivavtal och även om du inte tänker på pensionen så gör vi det åt dig. Vi ger dig också två extra semesterdagar och flexibel arbetstid för att du ska få ihop livet utanför jobbet.

Hos oss bidrar du till en bättre värld. Det är en meningsfull känsla som skapar motivation och engagemang, det känns extra bra att gå till jobbet varje dag. På Eurofins är det självklart att du kan vara dig själv och vi vill att du ska känna dig trygg. Dina kunskaper, färdigheter och personliga utveckling är Eurofins mest värdefulla tillgång och en förutsättning för framgång. Det finns möjligheter att ta nästa steg i din yrkesmässiga utveckling hos oss.

Vi är stolta över att verka i Lidköping som 2022 och 2023 fick pris för årets superkommun av Dagens Samhälle. Lidköping sticker ut tack vare en god barn- och äldreomsorg, bra ekonomi och arbetsmarknad, samt ett levande kulturliv och fina fritidsmöjligheter. Vill du läsa mer om superkommunen? Besök lidkoping.se.


Vem är du som söker?

Du ska ha en utbildning på lägst gymnasienivå med inriktning data/IT eller motsvarande utbildning/erfarenhet. Vidare ska du ha mycket goda kunskaper kring MS Windows, MS Office, MS 365 samt persondatorer och kringutrustning. Grundläggande kunskaper om Active Directory och nätverk är också ett krav. Du behärskar både det svenska och engelska språket, i tal och skrift. B-körkort är ett krav då tjänsteresor förekommer.

Har du kunskap om MS Server, SCCM, ITIL eller erfarenhet av ServiceNow samt kan något annat nordiskt språk ses det som meriterande.

Då stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna så förutsätter vi att du har en hög servicekänsla och en positiv ”can do” inställning. Du ska vara prestigelös, kunna arbeta både självständigt och i grupp samt dela med dig av din kunskap och information.


Praktisk information:

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.

Anställningsform: Visstidsanställning på heltid fram till 2025-01-10, med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd på dagtid. Tillträde och månadslön enligt överenskommelse.

Placeringsort: Lidköping, resor förekommer dock i tjänsten.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Mattias Frick, Regional IT Manager, mattias.frick@etn.eurofins.com

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se