Hoppa till innehåll
BIM Kemi Sweden AB logotyp

Inköpsansvarig

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
BIM Kemi söker Inköpsansvarig till BIM Kemi Sweden AB, med placering på vårt huvudkontor i Stenkullen.

Om tjänsten

Som Inköpsansvarig för BIM Kemi Sweden AB är du en viktig del i BIMs internationella inköpsteam som består av 4 inköpare. Du har affärsansvaret för inköp av råvaror till vår svenska enhet och du arbetar aktivt med att bygga upp nya och underhålla befintliga affärsrelationer. Du är målinriktad, har ett starkt driv och brinner för att utveckla och effektivisera inköpsprocesser. Du kommer att rapportera direkt till Inköpschefen för BIM Group.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarområden är:

 • Löpande affärskontakter med råvaruleverantörer.

  • Utvärdera och godkänna leverantörer samt driva leverantörsutveckling beträffande kvalitet-, hållbarhet- och certifieringsfrågor.

  • Säkerställa de bästa lösningarna med hänsyn till kvalitet, kostnad, leveranssäkerhet, hållbarhet och regulatoriska krav på råvaror.

  • Ansvara för avtals-/prisförhandlingar

 • Upprätta prognoser och kontinuerlig uppföljning för ditt ansvarsområde

 • Kontinuerlig utveckling och tillämpning av inköpsprocesser och strategier.

 • Analysera och utvärdera aktuella och framtida affärsupplägg.

 • Sammanställa rapporter om marknadsförhållanden och råvarukostnader.

 • Delta i, samt även kunna driva, utvecklingsprojekt tillsammans med FoU, försäljning och produktion

Kvalifikationer & Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är du affärsinriktad och målmedveten. Du har erfarenhet av ett modernt inköpsarbete, förhandlingar, leverantörskontakter/utveckling samt kategoristyrning. Har du dessutom kunskap om råvaror och kemikalier är detta meriterande.

Du har ett starkt driv och har lätt för att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är duktig på att organisera och strukturera ditt arbete, och du är analytiskt lagd. Du värdesätter en god laganda och har lätt för att kommunicera. Hög integritet, relationsskapande och strategisk tänkare är beskrivningar du känner igen dig i.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vänta inte med din ansökan, intervjuer och urval sker löpande.

BIM Kemi är en snabbväxande, innovativ tillverkare av specialkemikalier till pappers- och massaindustrin. Vårt fokus är att skapa mer värde från färre resurser och använda världens begränsade resurser mer effektivt. Tillsammans med våra kunder och partners ska vi bidra till att göra livet på jorden mer hållbart, hälsosamt och inspirerande. Vårt erbjudande bygger på ett starkt engagemang för att hjälpa kunder inom massa- och pappersindustrin att på ett hållbart sätt underhålla och utveckla sina naturresurser och råvaror. Vi är ett entrepenöriellt familjeföretag, grundat 1973, med långsiktigt fokus på innovation, kundorienterad flexibilitet och hållbarhet. Vi är cirka 220 anställda som arbetar över hela världen. Våra lokala verksamheter inkluderar Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland, Polen, Belgien, Tjeckien, Portugal, Frankrike, Sydafrika och dedikerade agenter och distributörer i de flesta övriga massa- och papperstillverkningsländer. Vårt huvudkontor ligger i Stenkullen nära Göteborg, där du även hittar vår centrala FoU-avdelning, kundtjänstlabb och en av våra fem produktionsenheter.

 

 

 

BIM Kemi Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 juni 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren