Hoppa till innehåll

Rektor i Förskola

Publiceringsdatum
30 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Rektor, förskolan Kungabarn

Omfattning: 50 %

Om arbetsplatsen:

Förskolan Kungabarn är en liten familjär förskola med mycket glädje och engagemang som ligger beläget i centrala Knäred. Här har vi närhet till såväl lekplatser, skog och Krokån som rinner ut i Lagan. Förskolan består utav två avdelningar, yngrebarns avdelningen Pärlan samt äldrebarns avdelningen Kronan med totalt 21 inskrivna barn. Avdelningarna arbetar tätt och har ett öppet samarbete. Vi arbetar tillsammans för att kunna skapa den bästa förskolan för våra barn och pedagogerna ges möjlighet att göra det där lilla extra i varje sammanhang.

Kungabarn drivs som ett föräldrakooperativ utan vinstsyfte där både vårdnadshavarnas och pedagogernas åsikter och synpunkter är viktiga och beslutsvägarna är korta. Den pedagogiska verksamheten styrs av rektor tillsammans med övriga pedagoger som har lång erfarenhet inom förskoleverksamheten.

Kvalifikationer:

-Pedagogisk utbildning, ex förskollärare eller barnskötare.

- Minst 5 års erfarenhet inom förskola.

Det är meriterande med erfarenhet som rektor inom förskola, ha administrativt arbete eller ledarskapsutbildning men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om du inte har arbetat som rektor tidigare eller har genomgått rektorsprogrammet är det ett krav att detta påbörjas inom 2 år. Kungabarn står då för kostnad av kurslitteratur, kostnad för internat samt 1 dag/vecka avsätts för inläsning av litteratur, inlämningsuppgifter osv.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en målmedveten, engagerad och relationsskapande person som mestadels kommer att arbeta administrativt men som gärna hjälper till ute i verksamheten om det behövs.

Några av rektorns övergripande ansvarsområden:

- Leda och driva den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanen, skollagen, barnkonventionen samt föreningens styrdokument.

-Se till att det systematiska kvalitetsarbetet i hela förskolan genomförs.

-Övergripande ansvar för förskolans dagliga verksamhet.

-Personal- och ekonomiansvar.

-Delaktighet i föreningens styrelse så som ex. delta på styrelsemöte ca 1 gång/månaden.

-Ansvara för journalföring över inskrivna barn.

Övrig information:

Om du erbjuds tjänsten är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Legitimation, alternativt behörighetsgivande examen eller andra genomförda utbildningar bifogas med fördel tillsammans med ansökan.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se