Hoppa till innehåll

Ekonomichef på Tjolöholms slott

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Nu söker vi en ny ekonomichef, som vill vara med och utveckla denna spännande plats och förverkliga visionen om ett blomstrande besöksmål.

Som ekonomichef vill du fortsätta driva utvecklingen av ekonomifunktionen på Tjolöholm. Du kommer att ansvara för stiftelsens ekonomiska planering, affärsstyrning och uppföljning samt för löpande redovisning och analys. Du kommer också att ansvara för budget och bokslutsarbete. I rollen ingår att se till så att egendomen förvaltas på ett kostnadseffektivt sätt och att affärsverksamheterna får stöd för att utvecklas. Du kommer att ansvara för stiftelsens löpande förvaltning av ett av landets mest omtyckta besöksmål, där intäkterna huvudsakligen kommer från visningar, serveringar, evenemang, parkeringar, konferens, boende, butik, arrenden och offentliga bidrag.

Tillsammans med ledningen kommer du att arbeta med frågor runt affärsutveckling med ansvar för t ex investeringsbudget och kalkyler för nya erbjudanden och tjänster. Vi vill också att du driver frågor inom digitalisering genom att utvärdera våra befintliga system och arbetssätt samt driva implementation av nya.

Du kommer att vara en viktig spelare i Tjolöholms ledning och delta i och ansvara för övergripande frågor som driver verksamhetens utveckling framåt. Till din hjälp finns en ekonomiassistent samt engagerade och intresserade kollegor.

Vi söker dig som har bred erfarenhet av processer för redovisning och ekonomistyrning på övergripande nivå samt har god administrativ och ekonomisk förmåga. Du är van att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har haft ansvar för, eller samarbetat i, frågor om affärs- och verksamhetsutveckling, du har också en mycket god systemvana och intresse för hur vi kan effektivisera genom digitalisering. Om du har erfarenhet av destinationsutveckling, turism, event eller besöksnäring ser vi det som en extra merit.

Som person är du prestigelös och strukturerad, du har ett välutvecklat sinne för affärer och lönsamhet, tycker om att vara drivande och ta ansvar för egna områden samtidigt som vi gärna vill ha en kollega som är social, trevlig och tycker om att arbeta med och för andra människor.

Du har en akademisk examen inom ekonomi, alternativt annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du behöver ha goda språkkunskaper i svenska och engelska samt goda kunskaper i MS Office 365. Tänk på att Tjolöholm enklast nås med bil då det saknas allmänna kommunikationer.

Vi kan erbjuda utmanande och utvecklande arbetsuppgifter inom en bred verksamhet med lång tradition och unik roll i samhället. Du får mycket eget ansvar och en central roll i verksamhetens förvaltning och utveckling. Dessutom får du en fantastiskt vacker arbetsmiljö!

Tillsvidareanställning, med provanställning 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

OM TJOLÖHOLM

Tjolöholms slott stod klart 1904 och är idag ett populärt besöksmål på den halländska kusten med slottsvisningar, internationellt kända trädgårdar, stora naturområden med vandringsleder, strand, serveringar, butik och boendeverksamhet. Varje år kommer över 200 000 besökare till Tjolöholm. Egendomen ägs och drivs av en stiftelse med Kungsbacka kommun som huvudman. På Tjolöholm arbetar idag runt 25 personer som fast anställda och många fler tidsbegränsat anställda med att skapa minnesvärda upplevelser som berikar människors liv.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
15 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se