Hoppa till innehåll

Skolsköterska Strandskolan

Publiceringsdatum
01 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Strandskolan är en Montessoriinspirerad skola som drivs i form av föräldrakooperativ. Skolan erbjuder utbildning och omsorg för barn 1-16 år, och har för närvarande ca 300 barn och elever (varav 50 på förskolan). Antalet anställda är ca 50 personer. Skolan är placerad nära kollektivtrafik för den som pendlar. Tjänsten är en deltidstjänst på 50%.

Undervisningen bedrivs i ändamålsenliga lokaler med hög personaltäthet. Vi är stolta över att ha hög utbildningsgrad bland personalen, låg sjukfrånvaro och ordnad ekonomi, vilket lett till mycket hög trivsel hos elever och mycket goda studieresultat.

Vi är glada över att ha lyckats knyta kompetent och engagerad personal till oss och vi vet att detta är avgörande för en bra verksamhet. Därför söker vi Dig som är en engagerad person, som är van vid att ta egna initiativ och som har god samarbetsförmåga och som motiveras av att arbeta i en mindre organisation med korta beslutsvägar och hög ambitionsnivå.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska om du har en specialistsjuksköterskeutbildning inom barn- och ungdom, distrikt eller skolsköterska är det meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete som skolsköterska och/eller medicinskt ledningsansvarig är också meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god förmåga att samarbeta och skapa relationer med elever, lärare och vårdnadshavare. Arbetet ställer höga krav på självständighet i yrkesrollen och god strukturell förmåga. Ett salutogent förhållningssätt, god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer i kombination med en empati och förmåga att fatta omdömesfulla beslut är viktiga egenskaper för att lyckas i arbetet. Du erbjuds möjlighet att utvecklas och vara med och påverka verksamheten, i en kreativ och stödjande miljö där vi strävar efter att arbeta evidensbaserat samt utifrån senaste forskningen inom olika områden. Du är del i vårt elevhälsoteam bestående av specialpedagog, speciallärare, skjutsköterska, skolpsykolog och skolledning. Tillsammans arbetar vi framförallt hälsofrämjande, förebyggande och uppsökande inom skolan genom närvaro och en tillgänglighet där eleverna finns, mot målen att trygga elever med god självkänsla, engagemang, studiemotivation och goda kunskaper

I tjänsten som skolsköterska på Strandskolan kommer du att arbeta kreativt, strukturerat och flexibelt, både självständigt och i team med ett hälsopedagogiskt perspektiv. Främst arbetar du hälsofrämjande och förebyggande enligt skolhälsovårdens basprogram. Det övergripande målet är att alla elever ska utvecklas och nå godkända kunskapskrav i skolan.

I skolsköterskans uppdrag ingår sedvanliga skolsköterskeuppgifter som är angelägna delar i ovan nämnda arbete.

Den samlade elevhälsans uppgift är att stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Förutom arbetet på skolan samarbetar du även med andra aktörer t ex, barnmedicin, barnpsykiatrin, primärvården, socialtjänsten, BVC och ungdomsmottagningen. Ett nätverk med skolans MLA ansvarig finns med regelbundna träffar.

Om du brinner för barn i alla åldrar är detta jobbet för dig då du möter barn i hela grundskolan från f-9. Ett stimulerande, inspirerande och utmanande arbete med många fina möten!

Alla anställda erbjuds ett friskvårdsbidrag.


Tillträde: Efter överenskommelse

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
15 augusti 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se