Hoppa till innehåll

Utvecklingsledare till Tidiga Samordnade Insatser (TSI), ”Backa barnet”

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

– Ett jobb med plats för utveckling

Vi söker en engagerad och driven utvecklingsledare för tidiga samordnade insatser (TSI). Som utvecklingsledare kommer du att spela en nyckelroll i att utveckla, implementera och följa upp insatser som syftar till att stödja barn och unga i behov av tidig hjälp, detta genom att implementera ”Backa barnet”, vill du vara med i denna omställning? Välkommen med din ansökan!


Backa barnet är ett nytt sätt att arbeta med barns behov och rättigheter – för de som arbetar inom skola, socialtjänst, hälso- och sjukvård och polis. Backa barnet handlar om att skapa en trygg och stödjande miljö för barn som är i kontakt med socialtjänsten eller andra myndigheter. Det innebär att alla professioner inom de olika myndigheterna ska arbeta utifrån barnets bästa och säkerställa att barnets rättigheter och behov står i centrum. Backa barnet gör det enklare att tidigt uppmärksamma barns behov. Det blir också enklare för barn och vårdnadshavare som är i behov av stöd att få hjälp så tidigt som möjligt.

Syftet är att skapa förutsättningar för en trygg och säker uppväxt för alla barn och ungdomar i Krokoms kommun, genom främjande, tidiga och samordnade insatser!


En dag som utvecklingsledare

Som utvecklingsledare förväntas du analysera, planera och processleda TSI arbetet i Krokoms kommun kopplat till den nya socialtjänstlagen. Du är kontakten mellan styrgruppen, arbetsgruppen och aktörerna som består av representanter från de olika verksamheterna. Utvecklingsledaren har en nyckelroll för att driva arbetet, stödja och utbilda verksamheter, säkerställa att det implementeras och vidmakthålls samt att följs upp och utvärderas.

Rollen som utvecklingsledare innebär ett övergripande, strategiskt ansvar för kommunens utveckling mot en mer förebyggande och lättillgänglig socialtjänst med tidiga insatser. I tjänsten ingår löpande kontakt med kommunens berörda nämnder, politiker samt ledning och att ge dessa aktörer löpande information om utvecklingsarbetet.

Socialförvaltningen består av 600 medarbetare där bredden på uppdraget är omfattande. Förvaltningen är indelad i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvaras för att ge vård och omsorg, stöd och service samt hälsa och sjukvård till kommunens medborgare som har behov av det, i alla skeden av livet.


Din kompetens

För tjänsten krävs att du har socionomexamen eller har en annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Du har erfarenhet av att leda och driva utvecklingsprojekt.

Erfarenhet av arbete utifrån socialtjänstlagen och förståelse för omställningen mot den nya socialtjänstlagen. Även kunskap om annan styrande lagstiftning kopplat till samverkande myndigheter ex skollagen.

Om du har kunskap om TSI och Backa barnet samt har arbetat inom skola och elevhälsa så ser vi det som meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att ta egna initiativ och driva projektet självständigt men också ha lätt för att knyta kontakter, samarbeta, samverka och att skapa goda relationer. Du är strukturerad, lyhörd och har en god förmåga att sätta gränser.

Förmåga att anpassa kommunikationen på ett pedagogiskt och tydligt sätt för att säkerställa att implementationen finns förankrad i hela organisationen från politiken ut till verksamheterna.


Övrig information

Projektanställning under 4 år med tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2024-08-11


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se