Hoppa till innehåll

Översiktsplanerare

Publiceringsdatum
18 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Ett jobb med plats för visioner, växtkraft och glädje!

Vi söker en strategisk översiktsplanerare som vill vara med och driva utveckling i vår växande kommun! Låter det intressant? Då ska du läsa vidare och söka jobbet som översiktsplanerare i Krokom!

”Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns många byar som tillsammans med den ständigt närvarande naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.”

Krokom är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra ca 15 500 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande.


En dag som översiktsplanerare

Vi är i en spännande expansiv fas med ambitiösa tillväxtmål som skapar behov av nybyggnation av bostäder. Vi arbetar just nu med en ny översiktsplan, fördjupningar och tematiska tillägg och vi har en spännande och utmanande resa framför oss.

Som översiktsplanerare hos oss ingår du, tillsammans med sex medarbetare, i Plan- och trafikavdelningen. Vi arbetar med översikts- och detaljplanering. Medarbetare hos oss har en betydelsefull roll i vårt gemensamma mål att ge bästa möjliga service till våra medborgare och kunder.

Som översiktsplanerare ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för den övergripande planeringen i Krokoms kommun. Ditt uppdrag kommer att vara att driva projekt framåt för att nå uppsatta mål där såväl interna som externa kundkontakter och samarbeten förekommer. I rollen som översiktsplanerare ingår även handläggning av remisser, motioner samt aktivt deltagande i de projekt vi har ur både kommunalt och regionalt perspektiv.


Din kompetens

Vi söker dig med utbildning inom samhällsplanering, lantmäteri eller motsvarande, med erfarenhet av att arbeta med översiktsplanering, gärna inom kommunal verksamhet eller politiskt styrd organisation. Du har även vana vid tillämpning av Plan- och bygglagen samt Miljöbalken.

Du är bra på att förmedla information på svenska på ett pedagogiskt och kärnfullt sätt i både tal och skrift. Du tycker om att hålla presentationer, både internt för kollegor och politiker och externt för allmänheten. Det är meriterande om du känner dig bekväm med att göra det även på engelska.

Du känner dig trygg med att arbeta digitalt med verktyg som ArcMap, Q-GIS, AutoCAD, Photoshop, Illustrator och andra relevanta program.

Mycket av vår verksamhet drivs i projektform och vi ser därför att du är en trygg projektledare som är van vid att driva projekt från start till mål. Du är en lagspelare som ser samarbete som en självklar del i att planera och driva en arbetsprocess framåt, med stort eget ansvarstagande. Ditt engagemang för samhällsbyggnadsfrågor och din förmåga att ta tillvara möjligheterna i en förändring kommer vara en styrka i tjänsten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter förmågor som strategiskt tänkande och att kunna se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

B-körkort är ett krav.


En hälsning från din framtida chef

Mitt ledarskap präglas av att vara välkomnande, på vår arbetsplats är alla välkomna och det är viktigt med återkoppling och feedback. Modiga, vi vågar tänka annorlunda och tillsammans står vi upp för det vi tror på. Nära, min dörr står alltid öppen för dig och just du är viktig. Pålitliga, vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.


Övrig information

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Sista ansökningsdag: 2024-08-25

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens kundcenter 0640-161 00

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se