Hoppa till innehåll
Krokoms kommun logotyp

Översiktsplanerare

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker en strategisk översiktsplanerare som vill vara med och driva utveckling i vår växande kommun! Låter det intressant? Då ska du läsa vidare och söka jobbet som översiktsplanerare i Krokom!

Välkommen till oss
Krokom är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra ca 15 500 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande.

Som översiktsplanerare hos oss ingår du, tillsammans med sex medarbetare, i Plan- och trafikavdelningen. Vi arbetar med översikts- och detaljplanering. Medarbetare hos oss har en betydelsefull roll i vårt gemensamma mål att ge bästa möjliga service till våra medborgare och kunder.

En dag som översiktsplanerare
Vi är i en spännande expansiv fas med ambitiösa tillväxtmål som skapar behov av nybyggnation av bostäder. Vi arbetar just nu med en ny översiktsplan, fördjupningar och tematiska tillägg och vi har en spännande och utmanande resa framför oss.

Som översiktsplanerare ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för den övergripande planeringen i Krokoms kommun. Ditt uppdrag kommer att vara att driva projekt framåt för att nå uppsatta mål där såväl interna som externa kundkontakter och samarbeten förekommer. I rollen som översiktsplanerare ingår även handläggning av remisser, motioner samt aktivt deltagande i de projekt vi har ur både kommunalt och regionalt perspektiv.

Din kompetens
Vi söker dig med utbildning inom samhällsplanering, lantmäteri eller motsvarande, med erfarenhet av att arbeta med översiktsplanering, gärna inom kommunal verksamhet eller politiskt styrd organisation. Du har även vana vid tillämpning av Plan- och bygglagen samt Miljöbalken.

Du är bra på att förmedla information på svenska på ett pedagogiskt och kärnfullt sätt i både tal och skrift. Du tycker om att hålla presentationer, både internt för kollegor och politiker och externt för allmänheten. Det är meriterande om du känner dig bekväm med att göra det även på engelska.

Du känner dig trygg med att arbeta digitalt med verktyg som ArcMap, Q-GIS, AutoCAD, Photoshop, Illustrator och andra relevanta program.

Mycket av vår verksamhet drivs i projektform och vi ser därför att du är en trygg projektledare som är van vid att driva projekt från start till mål. Du är en lagspelare som ser samarbete som en självklar del i att planera och driva en arbetsprocess framåt, med stort eget ansvarstagande. Ditt engagemang för samhällsbyggnadsfrågor och din förmåga att ta tillvara möjligheterna i en förändring kommer vara en styrka i tjänsten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter förmågor som strategiskt tänkande och att kunna se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

B-körkort är ett krav.

Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Sista ansökningsdag: 2024-08-25

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord
  • Välkomnande - Här är alla välkomna!
  • Modig - Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära - Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig - Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.
Vi gör plats för din växtkraft!
I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft - för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Hälsning från din blivande chef
Mitt ledarskap präglas av att vara välkomnande, på vår arbetsplats är alla välkomna och det är viktigt med återkoppling och feedback. Modiga, vi vågar tänka annorlunda och tillsammans står vi upp för det vi tror på. Nara, min dörr står alltid öppen för dig och just du är viktig. Palitliga, vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Välkommen!
Simon, stadsarkitekt
Krokoms kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Krokom - kommunen mitt i Jämtland
Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats.

Kommunen ingår i samiskt för­valtningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.