Hoppa till innehåll

Ekonomidirektör till Kristianstads kommun

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Kristianstads kommun har drygt 7 000 medarbetare som gör skillnad i människors vardag, varje dag. Hos oss hittar du medarbetare som brinner för välfärden och vill utveckla idéer till verklighet. Kristianstads kommun erbjuder flera olika karriärvägar så att du kan utvecklas genom hela arbetslivet.

Vill du vara med och utveckla Kristianstads kommun? Fortsätta vårt goda arbete med att utveckla hela kommunen, ur perspektiven hållbarhet, planering och infrastrukturfrågor? Är du en strateg med gott ledarskap? Då erbjuder vi en nyckelroll i utvecklingen av Kristianstad!

Uppdraget

Som ekonomidirektör ansvarar du för kommunövergripande processer inom avdelningens ansvarsområde, du rör dig såväl i kommunens som i koncernens frågor. Du kommer ha många kontaktytor och förväntas ta stort ansvar för det strategiska arbetet inom ditt ansvarsområde.

Till din hjälp har du en framåt och utvecklingsinriktad avdelning med fokus på effektivitet, både i våra processer och som underlag för våra beslut. Avdelningen är både stödjande och styrande, där du förväntas kunna balansera och leda processer på båda sätten. Samarbete är ett ledord, då vi ständigt utvecklar samarbetet med både medborgare, näringsliv och i vår koncern.

Du har övergripande ansvar för att leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete med processer för ekonomistyrning, upphandling och kanslifrågor i fokus. I arbetet som ekonomidirektör har du en kommunövergripande strategisk funktionsledarroll inom ekonomiområdet. Du leder både avdelningen och nätverk såväl inom kommunen som i koncernen.

I ditt uppdrag ingår budget, uppföljning av resultat, mål, resurser och metoder samt finansieringsfrågor. Du ansvarar för samordning och resultatuppföljning för den kommunala bolagskoncernen och fungerar som sakkunnig till kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens arbetsutskott där din kompetens, i kombination med information baserad på omvärldsanalys, är av vikt.

Som ekonomidirektör är du även ekonomichef för kommunledningskontoret. Avdelningen med ca 40 medarbetare består av tre enheter, kansli, redovisning och upphandling. Förutom det finns medarbetare direkt underställda ekonomidirektören. Du kommer att ha personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för tre enhetschefer och sju direktrapporterande medarbetare.

Rollen är direkt underställd biträdande kommundirektör och rapporterar i vissa koncernövergripande frågor direkt till kommundirektör. Ekonomidirektören ingår i kommunledningskontorets ledningsgrupp samt förvaltningschefsgrupp och strategisk chefsgrupp.

Om dig

Vi söker dig som har kandidatexamen inom ekonomi eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, tex juridik, statsvetenskap, minst kandidatexamen. Vi ser gärna att du har genomgått någon ledarskapsutbildning.

Du har erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete och verksamhetsstyrning på central strategisk nivå i större organisation och chefserfarenhet som omfattat arbetsmiljöarbete. Du har förståelse för de demokratiska spelreglerna och samverkansprocesserna i en kommun samt är van vid att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska.

Vi ser gärna att du har varit chef för chefer förut, har erfarenhet av politiskt styrd organisation och att du har varit chef i offentlig verksamhet.

Som ledare är du är strukturerad och har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv sätta mål och nå resultat, på kort och lång sikt, utifrån gällande styrdokument. Genom uppföljning och utvärdering sker ständig utveckling av verksamheten vilket skapar mening i arbetet.

Du behöver vara målmedveten, driven och utvecklingsinriktad samt ha förmåga att skapa delaktighet och motivation för vårt uppdrag genom öppenhet kring vår riktning. Du ser komplexa samband i uppdraget och i kombination med en känsla för din omvärld, ser du till att utifrån ett helhetsperspektiv, skapa den bästa lösningen för Kristianstadsborna. Det är viktigt att du har förståelse för samhällsutveckling ur ett större perspektiv och att du är en god strateg. För att framgångsrikt utveckla verksamhet och medarbetare, är du en modig och kommunikativ chef som leder genom ett tydligt och närvarande ledarskap.

För att möta vision 2030 krävs ett närvarande ledarskap. En chef företräder i alla sammanhang kommunen som arbetsgivare. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar ledaren sina medarbetare för att skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun innebär det ansvar för att utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi.

Är du en kommunikativ chef som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstad? Nyfiken? Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Välkommen med din ansökan, senast 25 augusti 2024!

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Source Executive. För en inledande konfidentiell dialog om tjänsten, ring eller mejla till Caroline Kock, caroline.kock@source-executive.se +46(0)70 511 03 90 eller Bianca Gideback, bianca.gideback@source-executive.se +46(0) 70 811 03 64.

Vi har valt annonskanaler och undanber oss kontakt från säljare av rekryteringstjänster och annonser.

Fackliga företrädare

Mattias Petersson, Vårdförbundet, mattias.petersson@kristianstad.se

Kommunal sektion Kristianstad, 010-442 79 57, kristianstad.skane@kristianstad.se

Anders Pålsson, SACO, 0733-13 50 02

Vision, vision@kristianstad.se

Jennie Salmén, Akademikerförbundet SSR, 0738-53 21 58 akademssr@kristianstad.se

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se