Hoppa till innehåll

Inköpschef till Elpress

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Elpress är den ledande leverantören av elektriska förbindningssystem i Norden och en högt aktad aktör även internationellt. Bolaget, som grundades 1959, utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta kontaktpressningssystem för elektriska ledarförbindningar. Verksamheten består idag av ca 160 anställda med produktion i Kramfors samt dotterbolag i Tyskland, Norge, Danmark, Kina och USA, omsätter ca 400 MSEK med god lönsamhet. Elpress är sedan 2006 en del av Lagercrantz Group AB, en teknikkoncern med ca 70 verksamheter som erbjuder värdeskapande tekniska lösningar. Läs mer på: www.elpress.net/sv/

Vill du vara med och utveckla inköpsfunktionen till nästa nivå och bidra till vår fortsatta tillväxt? Vill du bli en del av ett globalt och hållbart industriföretag med stark framtidstro? Då ska du söka tjänsten som Inköpschef till Elpress och bli den som ytterst ansvarar för verksamhetens leverans inom inköpsområdet. Vi erbjuder dig en spännande roll där du både har en operativ och strategisk funktion vilket innefattar ledarskap samt utveckling av verksamhet och personal.

Som chef för inköpsavdelningen ansvarar du för att leda ett team av både operativa och strategiska inköpare där fokus ligger på att skapa långsiktiga relationer med leverantörer och utveckling av inköpsfunktionen genom ständiga processförbättringar. Du rapporterar till bolagets COO/Platschef och har ett nära samarbete med kollegor inom produktion, utveckling, ekonomi, marknad och kvalitet. Arbetet innebär även många externa kontakter med leverantörer och dotterbolag, både nationellt och internationellt. I denna roll så leder man även icke direktrapporterande personer och samverkar brett i företaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

· Ansvar för personal, budget och arbetsmiljö

· Ansvar för att företaget har en optimal inköps- och lagerstrategi sett från kapitalbindnings- samt utleveransperspektiv

· Ansvar för upphandling, inklusive förhandling, av ramavtal med strategiska leverantörer

· Utföra leverantörsbedömningar och leverantörsvärderingar

· Säkerställa servicegrad, lagervärde och lageromsättning

· E2E processägarskap för planeringsprocesser såväl operativa som strategiska, ex: material, produktion, S&OP

· Aktivt delta i avdelningens operativa arbetsuppgifter

· Företräda verksamheten i inköpsfrågor både internt och externt

· Löpande uppföljning och rapportering.

Vi söker dig med många års erfarenhet inom inköpssidan, gärna i en ledande befattning som inneburit personal- och budgetansvar. Vi vill att du har mycket god dokumenterad internationell förhandlingsvana, har du dessutom erfarenhet från tillverkande industri är det ett plus.

Du är en rak och öppen person som på ett professionellt sätt arbetar målstyrt för att driva, effektivisera och utveckla såväl personal som arbetssätt. Du är en engagerad ledare som vågar skapa förändring genom att utmana och ifrågasätta invanda mönster samt bidra med nya perspektiv och erfarenheter. Du skapar laganda och har lätt för att samarbeta samt har en mycket god kommunikativ förmåga vilket är en förutsättning i dina dagliga kontakter såväl internt som externt.

Då vi jobbar internationellt och rollen innefattar många utländska kontakter är goda kunskaper i engelska ett krav. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice, främst Excel och gärna erfarenhet av inköpssystemet M3.

Tjänsten avser tillsvidareanställning hos Elpress med placering antingen vid fabriken i Kramfors eller vid kontoret i Sundsvall.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Josefin Johansson 073-041 32 55 josefin.johansson@rutinera.se eller Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47 petra.elf@rutinera.se Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se eller mailar till ansvarig rekryterare. Ange att du söker tjänsten: ”Inköpschef Elpress” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 31 augusti 2024.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se