Hoppa till innehåll

Technical Project Manager / Teknisk Projektledare

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Just nu söker vi en projektledare med en stark teknisk kompetens. Tjänsten innebär att ansvara, koordinera och driva kundprojekt från konceptutveckling till godkänd produkt. Du kommer att leda en tvärfunktionell projektgrupp med 3–10 personer beroende på fas i projektet.

Är du initiativrik, en stark kommunikatör och har ett starkt driv för att föra projekt framåt?

Då kan det vara dig vi söker!

Klippan Safety ligger i branschens absoluta framkant vad gäller innovation och utveckling av interiörsystem och säkerhetsprodukter för personbilar och tunga fordon. Vi är en systemleverantör till den internationella fordonsindustrin med unik kompetens inom säkerhet och komfort. Vår filosofi är att överträffa kundernas förväntningar i fråga om innovation och kostnadsnivå.


Om tjänsten

Projektteamet kommer att bestå av resurser från huvudkontoret i Klippan, tillverkningsenheten i Polen och i vissa fall även från monteringsenheterna i Tyskland och Brasilien. Våra kunder är globala och ledande fordonstillverkare. Produkterna är synliga interiöra system med höga krav på funktion, säkerhet och utseende. Materialen som ingår i produkterna är allt från plast, stål, aluminium till textila material.

Klippan Safety har stort fokus på teknik och utveckling och har förhållandevis mycket goda tillgängliga resurser (krockbana, 3D-printrar, prototypverkstad etc.). Förutom ständigt fokus på produkt- och processutveckling samt ständiga förbättringar, har bolaget en stark betoning på för-utveckling. För-utveckling innebär fokus på innovationer och koncept för framtida marknader. Att använda sig av bolagets innovationer och industrialisera nya koncept är avgörande för att behålla Klippan Safety ´s position som marknadsledare i Europa.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera, koordinera och följa upp projektaktiviteter både internt samt hos kund.
  • Säkerställa en god kommunikation internt och externt.
  • Säkerställa att projektmål som till exempel tidplaner, produktkostnader, monteringskostnader, investeringar och kvalitetsmål uppfylls.
  • Utföra projektrapportering i olika kunders system.


Vem är du?

Vi söker en erfaren och driven teknisk projektledare med minst 3 - 5 års erfarenhet som projektledare, erfarenhet från fordonsindustrin är meriterande. Vi tror att du har en högre utbildning från antingen högskola eller universitet. Gällande dina språkkunskaper är det ett krav att behärska svenska och engelska i tal och skrift, det är även meriterande med språkkunskaper i tyska och polska.

Viktiga personliga egenskaper är att du är strukturerad, har en stark positiv energi och en god analytisk förmåga. Vi ser gärna att du är en prestigelös ledare som är lyhörd, har en god kommunikationsförmåga och är flexibel om situationen kräver det.

Vårt erbjudande

Vi är ett svenskt framgångsrikt internationellt bolag med en mycket motiverad och stöttande organisation. Bolaget genomsyras av en entreprenörsanda där det ges möjlighet att arbeta brett med företagets alla delar och funktioner. För en person med rätt erfarenhet, inställning och attityd kan vi erbjuda goda utvecklingsmöjligheter i bolaget.


Vad har Daniel Rosengren, R&D Manager att säga?

”Jag har arbetat som konstruktör och chef inom fordonsindustrin sedan min ingenjörsexamen. Så när det öppnades en möjlighet att få arbeta för ett företag som har hela Europas ledande fordonstillverkare som kunder så var valet inte så svårt.

På Klippan Safety får du chansen att vara med och påverka morgondagens fordon, men i en mindre organisation vilket gör att man känner sig mer delaktig. Vi arbetar också med en stor variation av produkter, material och tillverkningsmetoder.

Ett bra ledarskap, bra atmosfär, intressanta produkter och trevliga människor tycker jag är en bra sammanfattning av hur det är att jobba på Klippan Safety”

Övrigt

Tjänsten är på heltid med placering på vårt huvudkontor i Klippan. Du ingår i ett team och rapporterar till vår R&D Manager. Klippan Safety är kollektivanslutna till Teknikavtalet.

Resor till kunder och leverantörer förekommer regelbundet någon till några gånger i månaden, företrädelsevis kortare, 1–2 dagar, främst resor i Europa.

Vid intresse, skicka CV och personligt brev till: career@klippan-safety.se

Märk ansökan med ”Technical Project Manager”.

Vi går snart på semester och det kommer inte hända något i rekryteringsprocessen förrän tidigast i v33.

Välkommen med Din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se