Hoppa till innehåll

Design Engineers / Konstruktörer

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Antal tjänster
5
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi växer och söker nu flera konstruktörer till vårt kreativa och härliga konstruktionsgäng! Du kommer att få arbeta med konstruktioner från konceptidé till färdig produkt. I ditt arbete kommer du att jobba med ledande fordonstillverkare i Europa så som Volvo, Scania, MAN, BMW, och VW-koncernen. Utvecklingsarbetet på Klippan Safety kommer för dig innebära en stor variation av interiöra produkter till deras fordon. Under projektets gång arbetar du nära vår prototyp- och test-avdelning, där du kommer utvärdera konstruktionen med hjälp av mekanisk provning, såsom tryck-/dragprov samt i vår egen krockbana.

Företaget växer med nya utmaningar som gör att vi nu söker flera konstruktörer, både juniora och mer seniora som kan planera och fördela konstruktionsarbetet samt stötta och leda projektgruppen framåt.


Klippan Safety ligger i branschens absoluta framkant vad gäller innovation och utveckling av interiörsystem och säkerhetsprodukter för personbilar och tunga fordon. Vi är en systemleverantör till den internationella fordonsindustrin med unik kompetens inom säkerhet och komfort. Vår filosofi är att överträffa kundernas förväntningar i fråga om innovation och kostnadsnivå.


Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter kommer också innehålla:

  • Ett helhetsansvar för system, delsystem och komponenter i de olika utvecklingsprojekten.
  • Arbeta med 3D och 2D modellering.
  • Granska och skapa tekniska rapporter.
  • För dig som är mer senior: Agera som en av teknikavdelningens mentorer vid konceptstudier och genom hela produktutvecklingskedjan.

Vem är du?

Vi tror att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande, gärna inom mekanik, maskinteknik eller produktutveckling. Du har mellan 1–10 års relevant arbetslivserfarenhet. Givetvis älskar du teknik och har en grundläggande ”hur funkar det” inställning. Du har en god analytisk förmåga men är också bra på att kommunicera och förklara.

Vi letar efter dig som många skulle beskriva som driftig, strukturerad och kreativ. Du är prestigelös och du sitter inte och väntar på direktiv utan är självgående och tar egna initiativ.

Du behöver ha goda kunskaper i det svenska och engelska språket i tal och skrift. För dig som vill briljera lite extra är det meriterande med kunskaper i polska och tyska.

Nice to have

Det är meriterande om du som vi har erfarenhet av fordonsindustrin, industri eller bransch med liknande systemkrav såsom medicinteknik och telekom. Meriterande är även erfarenhet av:

  • Catia V5
  • Windchill
  • Olika typer av konstruktioner så som plast-, tunnplåts- och svetsade konstruktioner.
  • Extruderade profiler (aluminium, plast)
  • Form och läges toleranser

Vårt erbjudande

Vi är ett svenskt framgångsrikt internationellt bolag med en mycket motiverad och stöttande organisation. Bolaget genomsyras av en entreprenörsanda där det ges möjlighet att arbeta brett med företagets alla delar och funktioner. För en person med rätt erfarenhet, inställning och attityd kan vi erbjuda goda utvecklingsmöjligheter i bolaget.


Vad har Daniel Rosengren, R&D Manager att säga?

”Jag har arbetat som konstruktör och chef inom fordonsindustrin sedan min ingenjörsexamen. Så när det öppnades en möjlighet att få arbeta för ett företag som har hela Europas ledande fordonstillverkare som kunder så var valet inte så svårt.

På Klippan Safety får du chansen att vara med och påverka morgondagens fordon, men i en mindre organisation vilket gör att man känner sig mer delaktig. Vi arbetar också med en stor variation av produkter, material och tillverkningsmetoder.

Ett bra ledarskap, bra atmosfär, intressanta produkter och trevliga människor tycker jag är en bra sammanfattning av hur det är att jobba på Klippan Safety”

Övrigt

Tjänsten är på heltid med placering på vårt huvudkontor i Klippan. Du ingår i ett team och rapporterar till vår R&D Manager. Klippan Safety är kollektivanslutna till Teknikavtalet.

B-körkort är önskvärt då det kan förekomma tjänsteresor.

Vid intresse, skicka CV och personligt brev till: career@klippan-safety.se

Märk ansökan med ”Design Engineer”.

Vi går snart på semester och det kommer inte hända något i rekryteringsprocessen förrän tidigast i v33.

Välkommen med Din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se