Hoppa till innehåll

CATEGORY & PROJECT PURCHASER

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker dig som har erfarenhet från tillverkningsindustrin och vill ta dig an rollen som ”Category & Project Purchaser” hos oss på Klippan Safety. Är du en driven och utåtriktad person, som uppskattar förhandlingar och vill arbeta med leverantörsutveckling i ett internationellt bolag, är du personen vi söker. Vi är i en stark utvecklingsfas med en kraftigt ökad omsättning och flertalet nya kunder inom Automotive. Idag är vår totala inköpsvolym ca 700 MSEK. Utveckling av nya produkter sker på huvudkontoret i Klippan och produktion sker (utöver i Klippan) på någon av våra tre produktionssiter i Tyskland, Polen och Brasilien.

Klippan Safety ligger i branschens absoluta framkant vad gäller innovation och utveckling av interiörsystem och säkerhetsprodukter för personbilar och tunga fordon. Vi är en systemleverantör till den internationella fordonsindustrin med unik kompetens inom säkerhet och komfort. Vår filosofi är att överträffa kundernas förväntningar i fråga om innovation och kostnadsnivå.


Om tjänsten

Du kommer att få ansvar för vissa av våra huvudkategorier i kombination med att arbeta med projektinköp. Som Project Purchaser kommer du att arbeta i utvecklingsprojekt och i samarbete med projektteamet arbeta från förfrågan och prototypframtagning hos underleverantör fram till serieproduktion, då projektet lämnas över till produktionsenheten och operativt inköp.

I din roll som Category Purchaser vill vi att du aktivt ska utveckla vår leverantörsbas med avseende på kvalitet, kostnad, leveransförmåga och utvecklingskapacitet.

Du har ansvaret för att leda arbetet inom något av våra inköpsområden. Våra huvudinköpsområden är plåt/pressning, plast/formsprutning. Du deltar i och driver även olika typer av leverantörsutvecklingsprojekt med fokus på förbättrad kostnad, kvalitet och leveransprecision.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en positiv och utvecklande miljö som präglas av stor entreprenörsanda. Vi erbjuder en hög frihetsgrad och stort eget ansvar. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår att:


  • Skicka ut förfrågningar, göra sammanställningar och utvärderingar av offerter.
  • Som projektinköpare, aktivt arbeta med att produktframtagningen hos våra underleverantörer följer tids- och kvalitetsramarna. Arbetet sker till stora delar med ett team (inköp, R&D, Q).
  • Säkerställa att bland annat kundkraven uppfylls i våra upphandlingar.
  • Förhandlingar & upprättande av avtal.
  • Genomföra marknadsanalyser, leverantörsanalyser och riskanalyser för att kontinuerligt skaffa dig en god kunskap om marknadens utveckling.


Vem är du?

Vi tror att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande och erfarenhet av tillverkningsindustrin. Du har mellan 2-4års relevant arbetslivserfarenhet. Du har en förhandlingsvana och anser att det är en av dina styrkor. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera.

Vi tänker att du är en utåtriktad person som har lätt för att ta kontakt med människor. Vi litar på att du tar ett stort eget ansvar, är drivande och resultatinriktad. En inköpare hos oss behöver även vara strukturerad och noggrann då du är involverad i flera olika projekt samtidigt. För att komma fram till de bästa resultaten ser vi också gärna att du är analytisk och logisk i ditt tankesätt.

Du behöver ha goda kunskaper i det svenska och engelska språket i tal och skrift. För dig som vill briljera lite extra är det meriterande med kunskaper i polska och tyska.

Nice to have

Det är meriterande om du som vi har erfarenhet av fordonsindustrin eller annan tillverkningsindustri. Meriterande är även erfarenhet av:

  • Inköp av tekniska produkter – gärna från företag med egen utveckling.
  • Erfarenhet av teknikområden som plåtpressning, bockning, formsprutrutning och skärande bearbetning.
  • Insatt i kvalitetssystem som IATF 16949, ISO 9001, TISAX.
  • Affärssystemet Monitor.

Vårt erbjudande

Vi är ett svenskt framgångsrikt internationellt verksamt företag med en mycket motiverad och stöttande organisation. Bolaget genomsyras av en entreprenörsanda där det ges möjlighet att arbeta brett med företagets alla delar och funktioner. För en person med rätt erfarenhet, inställning och attityd kan vi erbjuda goda utvecklingsmöjligheter i bolaget.

Övrigt

Tjänsten är på heltid med placering på vårt huvudkontor i Klippan. Du ingår i ett team och rapporterar till vår Purchasing & Sourcing Manager. Klippan Safety är kollektivanslutna till Teknikavtalet.

B-körkort är önskvärt då det förekommer tjänsteresor.

Vid intresse, skicka CV och personligt brev till: career@klippan-safety.se

Märk ansökan med ”Category & Project Purchaser”.

Vi går snart på semester och det kommer inte hända något i rekryteringsprocessen förrän tidigast i v33.

Välkommen med Din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se