Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Airport Officers inom Ramptjänst till Kiruna Airport

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du på jakt efter nytt jobb och vill prova dina vingar hos oss på Kiruna flygplats? Som Airport Officer inom Ramptjänst bidrar du till upprätthållandet av en samhällsviktig infrastruktur. Vi erbjuder arbete i en miljö som präglas av förändring och utveckling, där du får möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet.

Vad innebär rollen?

I rollen som Airport Officer inom ramptjänst kommer du inledningsvis att arbeta vid och i flygplan med sortering, lastning och lossning av bagage. I tjänsten ingår även enklare kontroller och underhållsarbete på utrustning och fordon. Vi ser tillsammans till att det är rent och städat på våra personalytor men också utomhus.

Vi utbildar fortlöpande, vilket innebär att du över tid kommer att komplettera arbetet kring flygplanen med snöröjning och annat arbete som hör fälthållningen till. På sikt är tanken att du också ska kunna arbeta som flygplatsbrandman.

Innan anställningens start genomgår du en veckas betald grundutbildning. Anställningen är tidsbegränsad från oktober 2024 till april 2025 men det finns mycket goda möjligheter till fastanställning.

Vem är du?

Vi söker dig som har...
  • gymnasieutbildning eller motsvarande
  • B-körkort
  • goda kunskaper i svenska och engelska
  • god fysik då många av arbetsuppgifterna innehåller moment som är fysiskt ansträngande
Det är meriterande om du har C-körkort och några års arbetslivserfarenhet, exempelvis från servicesektorn. Som person är du noggrann, ansvarsfull och trivs med högt arbetstempo. Du trivs med ett varierat arbete, tycker om att utmana dig själv och har problemlösningsförmåga. Viss studievana är en förutsättning eftersom inlärningstakten är hög och vårt arbete styrs av nationella och internationella regelverk. Då vi alltid jobbar i team är det av hög vikt att du har god samarbetsförmåga.

Eftersom vår flygplats håller öppet eller står i beredskap för flygambulans dygnet runt måste du kunna ta dig till och från jobbet på oregelbundna arbetstider, med kort varsel. Det råder bostadsbrist i Kiruna och vi som arbetsgivare har ingen möjlighet att hjälpa i den frågan. Det är därför viktigt att du har ordnat boende själv, innan vi kan gå vidare med din ansökan. Tjänsten innebär skiftgång med 100% tjänstgöringsgrad.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss kommer du att vara med på en spännande resa med omväxlande arbetsuppgifter. Vi arbetar i team mot tydliga, samhällsviktiga mål. Kiruna Airport är en dynamisk flygplats, vi arbetar med kontinuerliga förbättringar för att vara en del av framtidens fossilfria flygplatsdrift och bidra till Kirunas tillväxt. Förutom den reguljära trafiken har vi återkommande kunder som bedriver allt från forskning till testverksamhet. Vi är också centrala för att sjukvården i region Norrbotten ska fungera.

Som arbetsgivare lägger vi stor vikt vid hälsa, säkerhet och arbetsmiljö. Våra chefer arbetar nära medarbetarna för att tillsammans med dem skapa en rolig och varierad vardag. På arbetsplatsen finns mycket goda möjligheter till intern fortbildning och vi tar stor hänsyn till medarbetarens individuella potential i den utvecklingsplan vi lägger. Förutsättningarna för att driva flygplats är komplexa och arbetet är stundtals krävande: vår styrka är hur vi bemöter vår uppgift, tillsammans. Vi lyssnar på våra medarbetare, uppmuntrar såväl förbättringsprojekt som trivselskapande åtgärder och tror på att gemensamt utveckla verksamheten.

Några av våra förmåner
  • Hållbarhetskontot, upp till 12.000 kr/år. Swedavia är en arbetsgivare som vill vara i framkant i miljö- och hållbarhetsfrågor. Syftet med hållbarhetskontot att minska koldioxidutsläppen från resor till och från flygplatsen.
  • Friskvårdsbidrag, 4000 kr/år.
  • Gemensamma aktiviteter i regi av arbetsgivaren eller vår fritidsförening såsom utflykter till "Luftisstugan", grillkvällar, julbord, bowling, gemensamma pass på lokala träningsanläggningar et cetera.
Uppmuntran till friskvård på arbetsplatsens gym eller genom att ta en löprunda under arbetstid i den mån arbetsdagen tillåter.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Frid, martin.frid@swedavia.se.

Sista ansökningsdag är den 18 augusti och vi ser fram emot din ansökan! I och med att det är semestertider kommer vi att börja behandla ansökningar först vecka 33.

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
Swedavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.