Hoppa till innehåll
Moelven Industrier AB logotyp

IT projektledare

Sista ansökningsdag
27 oktober 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
07 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Önskar du bli en del av ett dynamiskt och marknadsstyrt team i en av Skandinaviens största trämekaniska koncern? Moelven satsar offensivt i den nordiska marknaden genom betydande investeringar inom flera områden, så väl inom produktion som it- och digitalisering. Detta innebär att vi har många spännande projekt framför oss. För att stärka leveransförmåga på vår centrala it-avdelning förstärker vi därför organisationen med ytterligare en it-projektledare. Du kommer att tillhöra team IT styring og støtte.



Kort om rollen

Att arbeta på Moelven innebär att man jobbar med olika typer av projekt, både till storlek och karaktär. Som projektledare arbetar du tätt tillsammans med verksamheten. Du är en nyckelperson i våra bolags digitala förändringsresa och du är trygg att driva projekt som spänner över både verksamhet och it. Som projektledare driver du ofta flera projekt parallellt. Du vet hur man agerar för att skapa ägarskap, delaktighet och motivation i en organisation och du förstår vikten av att arbeta strukturerat och proaktivt med förändringsledning.

Som projektledare kommer du vara:

  • ansvarig för att planera, styra och genomföra IT- och digitaliseringsprojekt från idé till realisering. Detta kan omfatta arbete med workshopledning, kravinsamling, processutveckling, förstudier, upphandlingar med mera.
  • medverka och driva vidareutvecklingen av våra processer för hur vi bedriver projekt.
  • kontaktpunkt och rådgivare för koncernens bolag och enheter i att vidareutveckla applikationsportföljen.
  • ansvar för uppföljning av interna och externa konsulter inom IT och digitalisering.


Vem är du?
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant och med erfarenhet av att driva projekt inom IT och digitalisering. Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi söker dig som är kommunikativ och lyhörd med en god samarbetsförmåga och som vill bidra till kompetensutveckling i teamet. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du är noggrann och har förmågan att leda andra till att nå uppsatta mål. Det är meriterande om du har certifiering inom projektledning (t ex Prince2, PMI, IPMA), förändringsledning, verksamhetsutveckling eller motsvarande

Hos oss får du

Inom Moelven får du möjlighet att göra en skillnad inom företaget och samhället, samtidigt som du utvecklar dig både yrkesmässigt och på ett personligt plan. Du är en del av en koncern med lång historia, men som också har framtiden framför sig. I 124 år har vi skapat hållbara produkter och lösningar som världen behöver och det ska vi fortsätta med!

Hos oss blir du en del av en öppen och inkluderande miljö med högt i tak.  Vi har en god stämning på arbetet med en fin samhörighet. Du får varierade arbetsuppgifter och stor möjlighet till att påverka din arbetsdag och vi konkurrenskraftiga villkor.

Moelven Industrier AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 oktober 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 33 produktionsbolag fördelat på 41 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 300 anställda och en årsomsättning på 14,8 miljarder NOK.

Moelvens IT-avdelning består av totalt 42 personer - varav 16 arbetar med infrastruktur, drift och support och 26 arbetar med IT-säkerhet, applikationsutveckling/support och projektledning.  

Mer information om Moelven.