Hoppa till innehåll

Grishusansvarig vikariat 100%

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

Då vår grishusansvarige kommer att gå på föräldraledighet i slutet av året söker vi nu en vikarie i hennes ställe. Som grishusansvarig arbetar du självständigt i grishuset och tillhör arbetslaget ladugård/grishus, där förutom ladugårdsförmannen även tre djurskötare/instruktörer ingår.

Vi erbjuder dig ett variationsrikt och utvecklande arbete som grishusansvarig där du får möjlighet att leda, planera och utveckla den dagliga driften i grishuset. Du kommer utöver jobbet med den dagliga skötseln av våra grisar (ca 90 suggor, ca 300 tillväxtgrisar och 2 galtar) bl.a. ansvara för den dagliga bemanningen, utfodring, beräkning av foderstater, semin- och avelsplanering. Du ansvarar även för externa kontakter med slakterier, åkerier, veterinärvård m.m. Du kommer dessutom planera delar av undervisningen tillsammans med våra djurlärare för att säkerställa att våra naturbrukselever får en god utbildning och handledning i deras praktiska träning i grishuset.

Tjänsten är ett vikariat för föräldraledighet t.o.m. 2026-02-01, med tillträde efter överenskommelse.

Omfattningen är på 100%. Viss del helgarbete ingår enligt schema.

Om dig

Vi ser gärna att du som söker har naturbruksutbildning, gärna med inriktning mot lantbruksdjur samt erfarenhet av yrkesmässig skötsel av grisar. Att du trivs med att arbeta med ungdomar och har lätt för att skapa goda relationer samt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till såväl elever som kollegor.

En förutsättning är att du sätter elevens utveckling i första hand, tätt följt av att hålla grisarna och anläggningen i ett bra skick.

I övrigt söker vi dig som är kommunikativ, noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Om Lillerudsgymnasiet

Lillerudsgymnasiet är ett av Sveriges äldsta naturbruksgymnasium med ca 280 elever och 80 anställda. Här utbildar vi yrkesmässiga naturbrukare för framtiden. Skolan erbjuder gymnasieutbildning inom naturbruksprogrammet med inriktningarna: hästhållning, djurvård, lantbruk och naturvetenskap. Lillerudsgymnasiet är en friskola med riksintag och ca 75 % av eleverna bor på skolans elevhem. Det skapar en härlig familjär känsla på skolan.

Lillerudsgymnasiet är vackert beläget 15 km väster om Karlstad. Vi har ett stort skoljordbruk med kor, grisar och får, en komplett hästanläggning samt ett travstall på Färjestads travbana. Vi har även veterinär, hunddagis samt ett djurhus med många olika sällskapsdjur.

Vill du veta mer besök www.lillerud.se eller vår Facebooksida ”Lillerudsgymnasiet”.

Ersättning

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.

Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se