Hoppa till innehåll
Chemring Nobel As logotyp

Vi söker en senior processingenjör!

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (24 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker en senior processingenjör i Project Engineering!
Chemring Nobel är inne i en spännande fas med äventyrlig tillväxt och stora investeringsprojekt. Det finns stora utvecklingsmöjligheter för rätt person på en marknad som idag har ett outtömligt behov.

Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter inom teknik, montering, modernisering, automation och kapacitetsutbyggnad av både nya och befintliga produktions- och processanläggningar. Tjänsten kommer att vara central i arbetet med att skapa ett tryggt och bra produktionsbolag med långsiktighet. Tjänsten rapporterar till Ingenjörschefen som ansvarar för projekt och processutveckling. Project Engineering är en del av Projektorganisationen. Chemring Nobel använder ett antal olika processer - organisk syntes, kristallisation, beläggning och granulering, destillation, filtrering, nedmalning, klassificering och torkning.
Ansvaret för processerna innebär en fördjupad teknikförståelse, processförståelse och förmåga att systematiskt förbättra utrustning och rutiner. Säkerhet är grundläggande för all vår verksamhet och tjänsten kommer därför att bidra centralt i arbetet med både säkerhets- och riskbedömningar.

Ansvarsområden:
Tjänsten kommer att vara central i företagets arbete med ständiga förbättringar, generell processutveckling och uppstart av nya processer och anläggningar. Detta innefattar bland annat utveckling av processdokumentation och rutiner, resultatuppföljning i produktionen och
"felsökning". Du kommer att ingå i en etablerad avdelning med flera processingenjörer och ha ett nära samarbete med FoU, produktion och tekniska avdelningen på olika nivåer. På grund av stora pågående investeringsprojekt kommer du att delta aktivt från planering till färdigställande av nya processanläggningar i våra fabriker.

Huvuduppgifter:
Projektdeltagande i investerings- eller utvecklingsprojekt; till exempel:
  • Förvaltning
  • Projektplanering
  • Driftsättning av projekt
  • Driftsuppföljning efter driftsättning
  • Design av processanläggningar
  • Utrustningsspecifikation och dokumentation
  • Processutveckling och verifiering
  • Bidra till risk- och säkerhetsbedömningar; HAZID/ HAZOP
Önskad formell bakgrund:
Vi söker en senior resurs som har flera års erfarenhet av projekt inom processanläggningar.
  • Civilingenjör/Siv.ing. inom kemiteknik, processkemi eller yt- och kolloidkemi
  • Erfarenhet från drift/projektering av processanläggningar
  • Gärna industriell erfarenhet från kemitekniska processer såsom destillation, filtrering, kristallisation och syntes
  • Gärna erfarenhet från projektledning
Personliga egenskaper:
  • Förmåga och kunskap att genomföra ett systematiskt förbättringsarbete
  • Noggrann i arbetet
  • Initiativrik, engagerad och nyfiken
  • Goda kommunikationsförmåga i både tal och skrift (norska, svenska, danska och engelska)
  • Självgående med förmåga att omsätta teori till praktik
  • Stor arbetskapacitet
Verksamheten är av sådan karaktär att polisintyg ska uppvisas vid anställning.

Vi kan erbjuda:

En bra arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter och ett konkurrenskraftigt ersättningssystem. Chemring Nobel har bra pensions- och försäkringssystem. Tjänsten lutgår ifrån vår verksamhet på Sætre i Asker kommun som ligger idylliskt vid Oslofjorden, cirka fyra mil söder om Oslo.

Kontakta Jan-Fredrik Meinich Hvam i Glasspaper People på mobil +47 98265511 eller jan- fredrik.hvam@glasspaper.no dersom du har några frågor.
Chemring Nobel As logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Chemring Nobel är en del av det internationella teknikföretaget Chemring Group, ett brittiskt börsbolag med ca. 2 700 anställda i Europa, Australien och Nordamerika.

Med en oavbruten historia på mer än 150 år inom tillverkning av sprängämnen har vi en mycket erfaren och engagerad organisation som driver en modern produktionsanläggning i
Asker. Vi är erkända som ett ansvarsfullt och pålitligt teknik- och kompetensföretag med fokus på säkerhet, innovation och kundservice med rötter som går tillbaka till Alfred Nobel.

Chemring Nobel arbetar inom den kemiska processindustrin och är en ledande leverantör av explosiva ämnen till både försvars- och civilindustrin, främst i Europa och Nordamerika. Vi är ca. 200 anställda per idag och har vår verksamhet på Sætre i Asker kommun som ligger idylliskt vid Oslofjorden, cirka fyra mil söder om Oslo.