Hoppa till innehåll

GIS-Samordnare

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Jobbeskrivning

AFRY Energy finns representerade på flertalet platser i landet. Bland annat Malmö, Göteborg, Trollhättan, Stockholm, Uppsala och Karlstad. Energisektorn i Sverige växer och likaså våra kunders efterfrågan på din kompetens inom GIS-samordning. Är du personen som ser GIS‑tillämpningar överallt i din omvärld och bultar ditt hjärta för att bidra till den gröna energiomställningen med dina GIS-kunskaper? Då ska du söka denna tjänst!

På AFRY spelar GIS en central roll i alla projekt. Projekt som sträcker sig från tillstånds- och förstudieskede till detaljprojektering och entreprenadskedet. Projekten rör kraftledningar, vindkraft, förnybar energi, fjärrvärme med mera i både Sverige, Norden och Europa. Den gemensamma nämnaren är att projekten rör energisektorn och, som du, om du kommit så här långt i annonsen redan insett, att det finns en geografisk koppling.

Som ett exempel på projekt du kan bli en del av kan nämnas Inlandspaketet. Ett helt unikt projekt med tanke på storlek, 30 mil dubbel 400 kV luftledning samt rivning av 50 mil befintlig luftledning, och omfattning där tillståndsarbete i form av lokaliseringsutredning, byggbarhetsanalys, samråd, miljökonsekvensbeskrivning, koncessionsansökan, samt all geoteknisk undersökning kopplat till de nya ledningarna, drivs som ett projekt. Något som ställer stora krav på samordningen mellan de olika teknikområdena och där GIS är lösningen.

Då branschen genomgår en omfattande digitalisering finns utöver GIS-samordnarrollen även omfattande utvecklingsarbete på agendan. För att lösa detta har du i din grupp 9 kollegor och på AFRY Geospatial ytterligare resurser som stöttar globalt. Dessutom finns det på sektionen ytterligare 60 kollegor med expertis inom tillståndsfrågor, projektering och konstruktion. Som ett team hjälps ni åt att hitta de bästa lösningarna för just era projektet.

Kravspecifikation

Vi söker dig som tycker om att skapa goda och förtroendefulla relationer med olika typer av människor, både inom organisationen och hos kunder. Du har god kommunikativ förmåga och trivs både med att samarbeta med andra och arbeta självständigt.

För att lyckas i rollen behöver du ha följande erfarenheter och bakgrund:

  • Minst 2 års yrkeserfarenhet av arbete med GIS, fjärranalys och en relevant examen inom detsamma.
  • Behärska svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har något av följande:

  • Erfarenhetsbas i ESRI-plattformen med fokus på användning av ArcGIS Enterprise.
  • Erfarenhet av FME och/eller scripting med t.ex. Python
  • Erfarenhet inom BIM-samordning, openBIM och IFC-användning
  • Erfarenhet av insamling och förädling av data från luftburna och markbaserade aktiva och passiva sensorer
  • Har arbetat med geografisk analys kopplat till lämplighets- och/eller framkomlighetsstudier.
  • Har arbetat aktivt med utvecklingsprojekt i nuvarande eller tidigare organisation

Ytterligare information

Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY har vi en kultur som präglas av att dela kunskap med varandra.


Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiviteter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer!


AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och vi vill gärna visa dig varför!

Läs mer om att arbeta på AFRY här https://afry.com/sv/bli-en-del-av-afry

Din chef blir jag, Anthon Samuelsson. Jag tror att det är bra när människor får frihet att ta ansvar för sitt arbete. Genom att ha intressanta och utmanande uppgifter, och samarbeta med andra, växer man och blir sitt bästa jag. Jag ser fram emot att höra av dig!

Sista ansökningsdatum är 31/08 2024. Vi ber om överseende att återkoppling kan komma att dröja på grund av semesterperiod.

Kontaktuppgifter

Anthon Samuelsson, Gruppchef Geospatial

anthon.samuelsson@afry.com


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
07 augusti 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se