Hoppa till innehåll

Studie och yrkesvägledare till Wämöskolan

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

I Karlskrona är våra ambitioner höga och vi brinner för att utveckla den moderna staden i havet. Nu söker vi dig som vill vara med och skapa framtidens Karlskrona tillsammans med våra barn och unga. Välkommen till Blekinges största arbetsgivare, där dina möjligheter att utvecklas är goda. Läs mer här: Jobba i skolan 

Tjänst och arbetsplats

Wämöskolan/international school (ISK) är Karlskrona kommuns centrala högstadieskola med välanpassade lokaler som ligger naturskönt på Wämö. Som Studie- och yrkesvägledare på Wämö/ISK kommer du att ha en viktig roll i att vägleda elever. På Wämö/ISK finns elever som följer både den svenska läroplanen och elever som följer en internationell läroplan, såsom International Baccalaureate (IB). Du behöver därför vara bekväm med att tala engelska

Skolan strävar efter att ge eleverna en modern och motiverande lärmiljö där våra elever får goda möjligheter att utvecklas kunskapsmässigt och socialt tillsammans med våra välutbildade lärare. Eleverna uppskattar såväl möjligheten till goda kunskaper som den trevliga atmosfären mellan personal och elever. 


Uppdraget som studie- och yrkesvägledare inom kommunen innebär att du kan komma att arbeta med frågor som rör elevernas prao, vägledande samtal inför gymnasiet, vägledande samtal om eftergymnasiala studier samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter så som studiesamtal, deltagande vid föräldramöten samt annan information till elever.


Kvalifikationer

Du har en examen från utbildning som studie-och yrkesvägledare och har god kunskap i engelska.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då denna roll kräver att du är serviceinriktad, kommunikativ och ansvarsfull. Väl fungerande elevkontakter och en god samarbetsförmåga med föräldrar och övrig skolpersonal är ett krav. Du gillar att vägleda andra, då vägledning är hela skolans ansvar, och har god förmåga att se lösningar på problem som kan uppstå. Då du arbetar i team förutsätter vi att du har god samarbetsförmåga och är flexibel.

Du tycker om att arbeta i arbetslag, ser relationsbyggande med elever, kollegor och föräldrar som en förutsättning för ditt arbete samt har ett stort engagemang för ditt arbete med våra ungdomar.


Anställningen

Anställningsform:  Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde till tjänst:  30/09 2024 eller enligt överenskommelse. 
Registerkontroll samt referenstagning kommer att föregå beslut om anställning.


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 1 september 2024.

Kontaktperson
Martin Andersson, rektor, 0455-30 51 77

Facklig företrädare
SSR, Daniel Tims, daniel.timms@karlskrona.se 

Förmåner
I Karlskrona kommun har du som medarbetare ett flertal förmåner. Några av de förmånerna är extra semesterdagar när du når en viss ålder, friskvårdsbidrag, möjligheten att gratis simma i någon av kommunens simhallar och ett riktigt bra tjänstepensionsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se