Hoppa till innehåll

Enhetschef till lärande och hälsa på kunskapsförvaltningen

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

I Karlskrona är våra ambitioner höga och vi brinner för att utveckla den moderna staden i havet. Nu söker vi dig som vill vara med och skapa framtidens Karlskrona tillsammans med våra barn och unga. Välkommen till Blekinges största arbetsgivare, där dina möjligheter att utvecklas är goda. Läs mer här: Jobba i skolan 

Enhetschef till lärande och hälsa på kunskapsförvaltningen

Avdelningen lärande och hälsa har uppdraget att tillsammans med verksamheterna inom Kunskapsförvaltningen arbeta förebyggande, främjande och åtgärdande för att skapa förutsättningar för barn och unga att lyckas under sin skolgång.

Som enhetschef kommer du att ha personalansvar för den del av avdelningen som har bakgrund inom hälsosjukvårdsverksamhet tillika verksamhet som lyder under socialtjänstlagen. I sitt arbete inom avdelningen har personal i vissa falla ansvar gentemot både skollagen och hälsosjukvårdslagen. Du kommer att ansvara för avvikelsehantering, patientsäkerhetsberättelse samt ledningssystem i samverkan med medicinskt ledningsansvarig skolsköterska.

Inom ramen för ditt uppdrag kommer du också att arbeta med verksamhetsutveckling kopplat till de mål som är uppsatta i övergripande samt lokal verksamhetsplan.

Som enhetschef inom avdelning lärande och hälsa är du en del av den styrgrupp som leds av avdelningschef. Du ingår också i ledningsgruppen för den medicinska insatsen tillsammans med MLA, skolläkare och verksamhetschef.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en fullständig kandidatexamen inom psykologi, beteendevetenskap eller pedagogik, eller annat område som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du ska ha en specialistutbildning inom området barn och unga med koppling till pedagogik, god kunskap om hälso- och sjukvårdslagen och elevhälsans medicinska insats. Det är meriterande om du genomfört ledarskapsutbildning och tidigare arbetat med elevhälsans medicinska och psykologiska insats (EMI och EPI). Tidigare erfarenhet av arbete i kommunal sektor och ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö är önskvärt.

Som person har du god förmåga att planera och leda personer i din omgivning för att nå uppsatta mål. Du problematiserar utmaningar och söker gärna efter nya metoder och arbetssätt för att hitta den bästa lösningen. Du ser helheten och kan navigera mellan krav och förmåga om förutsättningarna förändras. Som ledare har du lätt för att skapa förtroendefulla relationer till dina medarbetare och arbetar aktivt med ett närvarande och coachande ledarskap. Du är kommunikativ och ser samverkan som en viktig del för att utveckla elevhälsans arbete.


Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% varav 75% enhetschef och 25% verksamhetsutvecklare

Tillträde till tjänst: Enligt överenskommelse

 

Registerkontroll samt referenstagning kommer att föregå beslut om anställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 augusti 2024.

Kontaktperson
Helén Enarsson Allevang, avdelningschef lärande och hälsa, 0455-30 52 38

Facklig företrädare
Per Nordensson, ledarna, 0455-30 52 98

Rasmus Elmelid, psykologförbundet 0455 – 32 13 43

Förmåner
I Karlskrona kommun har du som medarbetare ett flertal förmåner. Några av de förmånerna är extra semesterdagar när du når en viss ålder, friskvårdsbidrag, möjligheten att gratis simma i någon av kommunens simhallar och ett riktigt bra tjänstepensionsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se