Hoppa till innehåll
Uniper logotyp

Utbilda dig till Drifttekniker med garanterad anställning!

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Välkommen att ta steget in i rollen som Drifttekniker hos Uniper i Karlshamn! Vi på Professionals Nord har utformat en intensivutbildning för att skapa nästa generationens Drifttekniker. Vi vet av erfarenhet att dina personliga egenskaper är det som är betydelsefullt. Därför välkomnar vi dig, oavsett tidigare kunskap, bakgrund eller utbildning, att bli deras nästa Drifttekniker och vara med och bidra till ett hållbart samhälle hos Uniper!

Information om programmet

Utbildningsprogrammet baseras på Accelerated Learning-metoden, som inkluderar korta teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att kunna skina i rollen. Under utbildningen kommer du att lära dig om energi- och processteknik, elteknik med inriktning på energianläggningar, kraftvärmeteknik och fjärrvärmesystem, styr- och reglerteknik samt få insikter om hur fjärrvärmesystem och hållbara energisystem fungerar.

Du kommer att genomgå en kostnadsfri och betald intensivutbildning på tolv veckor, där du också kommer att erhålla en månatlig utbildningsersättning under studieperioden. Detta ger dig möjligheten till en raketstart på din nya karriär som Drifttekniker!

Programupplägg:

Uppstartsevent: September
Förstudieperiod: 7 oktober - 25 oktober (Distans)
Utbildningsperiod: 28 oktober - 31 januari 2025
Utbildningsort: Härnösand
Datum på plats: Tre veckor på plats på i Härnösand, resterande tid under utbildningsperioden är på distans.
Första dag hos Uniper: 3 februari 2025
Omfattning: Heltid
Arbetsort efter avslutad utbildning: Karlshamn

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och flertalet företag, där Uniper vill anställa en person från programmet. Efter avklarad examen anställs du av oss på Professionals Nord och under de första tolv månaderna arbetar du som konsult hos Uniper. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos Uniper. Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Unipers önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Information om Uniper

Uniper är ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Deras framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. De tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt.

Uniper driver i Karslhamn ett oljeladdat topp- och reservkraftverk som agerar livlina i det nordiska elsystemet. På kraftverket i Karlshamn arbetar 65 medarbetare och du kommer att bli en del i ett av fem skiftlag, där ni är fyra medarbetare i varje skiftlag.

Arbetsuppgifter

I rollen som Drifttekniker kommer du att vara en värdefull person i att upprätthålla en god drift och en optimerad produktionsanläggning. Som Drifttekniker varierar arbetsdagarna, och du kommer bland annat att:
 • Utföra tillsyn, såsom ronderingar på anläggningarna för att säkerställa säkerheten enligt en checklista.
 • Utföra felsökningar och hantera larm, alltid med fokus på säkerhet.
 • Skriva tydliga instruktioner för åtgärder som behöver utföras, vilket överlämnas till underhålls-teamet för genomförande.
 • Arbeta med lokal drift, samt utföra säkra start/stopp av anläggningar.
Vi söker dig som

 • Vill jobba som drifttekniker
 • Har ett tekniskt intresse och har möjlighet att arbeta i skift
 • Har fyllt 18 år
 • Innehar B-körkort
 • Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas under utbildningen och i tjänsten som Drifttekniker. Därför tror vi att du är omhändertagande och har ett högt säkerhetstänk samtidigt som du är kvalitetsmedveten i det du tar dig an. Vidare är du samarbetsvillig, problemlösande och tar ansvar för din egen utveckling. Utöver det ser vi att du som person är flexibel då arbetet kommer att variera från dag till dag.

Ansökan och rekryteringsprocess

 • När du ansöker till programmet kommer du först att besvara ett antal frågor där du redogör för ditt intresse för utbildningen och tjänsten.
 • Eftersom personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att höra varför just du bör få en plats i utbildningen och en roll hos Uniper.
 • I din ansökan vill vi därför att du bifogar ditt CV men även ett personligt brev där det framgår varför du är intresserad av just den här utbildningen och arbetet som drifttekniker.
 • Efter inskickad ansökan kommer du att få ett mail med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för att gå vidare i rekryteringsprocessen.
Uniper bedriver samhällsviktig verksamhet, och anställningen är därmed säkerhetsklassad, vilket innebär att en bakgrundskontroll och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

START: Oktober 2024
OMFATTNING: Heltid
STAD: Karlshamn
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Kathinka Evers

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Uniper logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 juli 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!