Hoppa till innehåll

Processtekniker

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Förutom våra massaprodukter levererar vi tallolja och terpentin samt energi i form av el och fjärrvärme. Massabruket i Mörrum har två linjer som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Totalt arbetar 410 medarbetare tillsammans för att upprätthålla en säker och resurseffektiv produktion året runt.

Vill jobba i en verksamhet som ligger rätt i tiden? Vi söker nu två processtekniker till avdelning Återvinning/Energi.

Dina arbetsuppgifterSom processtekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att styra, övervaka och optimera produktionsprocessen för att säkerställa en smidig drift.Processen övervakas från manöverrum via datoriserat styrsystem där du som processtekniker justerar olika delar av processen och avhjälper vid eventuella problem.

I manöverrummet arbetar du tillsammans med dina kollegor där ni ansvarar för olika produktionsavsnitt av processen. I arbetsuppgifterna ingår också rondering av anläggningen samt provtagning. Emellanåt kan jobbet vara fysiskt krävande.

Tjänsten innebär ett nära samarbete mellan processtekniker, skiftchef, driftingenjör och vår underhållsorganisation. Som processtekniker fyller du en unik och viktig funktion för att produktionsprocessens alla delar, från massaved till färdig massaprodukt, ska fungera och nyttjas optimalt.

Vem söker vi? Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom drift-/processteknik alternativt har gått ett tekniskt gymnasieprogram såsom teknik, natur, el- och energi eller industriprogrammet. Andra likvärdiga utbildningar kan vara kvalificerade liksom arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Säkerhet är högt prioriterat hos oss och därför behöver du som söker ha ett högt säkerhetstänk. Vi tror också att du trivs i nära samarbete med andra och verkar för skiftlagets bästa. Du hanterar stress på ett bra vis och löser de problem som uppstår i produktionen på ett säkert sätt. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift utifrån ett säkerhetsperspektiv.

Vad kan vi erbjuda dig? Som processtekniker kommer du att tilldelas ett inskolningsprogram som är specifikt för det processavsnitt som du ska lära dig. I rollen finns utvecklingsmöjligheter på flera sätt, exempelvis kan du lära dig flera processavsnitt eller delta i projekt.

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Placering/Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid med placeringsort Mörrum. Arbetet innebär kontinuerligt skiftarbete. Startdatum enligt överenskommelse.

Vill du veta mer? Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare Klara Nilsson på klara.nilsson@sodra.com.

Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Ola Lindblad på ola.lindblad@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av: Ann-sofi Petersson, Pappers, ann-sofi.petersson@sodra.com.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken nedan senast den 11 Augusti.

Eftersom vi går in i semestertider kan återkoppling på din ansökan att dröja något.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se