Hoppa till innehåll

Rektor till Vägga gymnasieskola

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Uppdrag och arbetsuppgifter:
Vägga gymnasieskola är en skola med ca 1 100 elever och ca 140 medarbetare som är fördelade på fyra skolenheter, tre för skolans 13 nationella programmen och en för anpassad gymnasieskola samt IM. Varje skolenhet leds av en rektor. I skolans ledningsgrupp ingår förutom fyra rektorer även en intendent, som framför allt arbetar med schemaläggning, organisation, lokaler och frågor kopplade till detta, primärt med syftet att rektorsfunktionerna ska kunna fokusera på det pedagogiska uppdraget. Ledningsgruppen arbetsleds av förvaltningschef som tillika är verksamhetschef för gymnasieskolan. Beslutsvägarna är korta och din möjlighet till att påverka och ha inflytande är stor.

Som rektor på Vägga gymnasieskola har du ansvaret för den operativa verksamheten, kvalitets- och utvecklingsarbete, arbetsmiljö för medarbetare/elever och ekonomi inom din skolenhet. Som stöd för rektor finns det medarbetare med samordningsansvar som del av tjänst, både på anpassad gymnasieskola och på IM. I uppdraget ingår även att kommunicera och samverka med olika aktörer utanför skolan samt omvärldsbevakning inom aktuella områden.


Vem söker vi?
Du som söker har ett stort intresse och engagemang för ungdomar, samt har en förmåga att organisera och skapa strukturer som gynnar lärandet. Med fokus på kunskapsuppdraget ser du till att medarbetarna får rätt förutsättningar för att arbetar mot gemensamma mål. Uppföljning och utvärdering är viktiga delar i ditt arbete. Detta för att skapa en reflekterande skola vilket är utgångspunkten för kontinuerlig skolutveckling, med fokus på att göra det så bra som möjligt för dem vi är till för.

Ledarskapet i Karlshamns kommun kännetecknas av mod, handlingskraft och omtanke. Du leder med tillit och värdesätter ett öppet arbetsklimat där olikheter kan mötas. Med ditt undervisningsnära pedagogiskt ledarskap tar du en aktiv roll i de pedagogiska samtalen och arbetar i nära dialog med dina medarbetare och ledningskollegor.


Kvalifikationer
Du som söker ska ha adekvat högskoleutbildning. Du ska ha goda kunskaper om den statliga styrningen av skolan samt erfarenhet av skolan som organisation. Har du genomgått den statliga rektorsutbildningen är det meriterande. Som person är du kreativ och strategisk med ett långsiktigt perspektiv. Du har en god samarbetsförmåga. Du är trygg i att kommunicera och skapa goda relationer. I din kommunikation är du lyhörd, relationsskapande och tydlig. Du fokuserar på lösningar och möjligheter och är beredd på att utveckla metoder och dig själv. Att ha ett coachande förhållningssätt är en självklarhet för oss och vi är alla beredda på att stötta varandra i de uppdrag som finns. Vi ser att du har en förmåga att arbeta självständigt och som en del i ledningsgruppen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsområdena.


Övrigt
Vi erbjuder dig ett kvalificerat och varierat uppdrag där du med din kompetens och erfarenhet har möjlighet att påverka utvecklingen i Karlshamns kommun och Sveriges offentliga sektor. Som Rektor i Karlshamns kommun har du förtroendearbetstid, hälsopaus, extra semesterdagar om du är över 40 år, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot extra lediga dagar, företagshälsovård med mera. Vi har även en aktiv personalklubb som bland annat anordnar resor, aktiviteter, föreläsningar och diverse rabatter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, semestertjänst.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk i ansökan.


För mer information kontakta
Tomas Ringberg, förvaltningschef, 0454–81317
Nils Andersson, Sveriges Skolledarförbund och rektor Vägga, 0454-815 07
Niclas Wahlgren, LR, 0454–574205
Maria Borras, Lärarförbundet, 0734 449 833


Sista ansökningsdag
2024-08-05

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se