Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Vaktmästare sökes till Garnisionsenheten, K 3

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (24 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen erbjuder
Som vaktmästare vid Garnisionsenheten på K 3 har du en befattning där du arbetar cirka 50 % på garnisionsavdelningen och 50 % på förbandets idrottssektion. Du arbetar med service, underhåll och reparationer av lokaler och utrustning. Genom att lösa små och stora problem möjliggör du att den dagliga dritfen vid garnisionen fortgår på ett kvalitativt sätt. I denna roll får du utveckla såväl dina praktiska kunskaper inom vaktmästeri som din ansvarskänsla, då du kommer att hantera varierande uppgifter såväl enskilt som i sammarbete med andra.

I tjänsten ingår 2-3 h tjänsterelaterad träning per vecka, vilket ger dig goda möjligheter att upprätthålla en god fysisk förmåga vilket krävs för att lösa arbetsuppgifterna.


Om enheten


Befattningen är placerad på Garnisonsavdelningen men utför även uppgifter åt idrottssektionen som ingår i Utbildningsavdelningen, båda avdelningarna ingår i Garnisonsenheten. Garnisonsenheten består förutom av Garnisonsavdelningen och Utbildningsavdelning av ledning, försvarshälsa, sjukvårdsskola, bevakningskompani. Garnisionsenheten arbetar för att utgöra det stöd, service och utbildning som efterfrågas inom garnisionen av krigsförbanden och övriga stödjande enheter.


Huvudsakliga arbetsuppgifter


Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av att utföra den service och de vaktmästeritjänster idrottssektionen och övriga delar av förbandet är i behov av att få stöd med. Du kommer att arbetsledas av stf chef Garnisonsavdelningen i samverkan med chefen för idrottssektionen och utföra arbetsuppgifterna enskilt och/eller i samarbete med övriga på Garnisonsavdelningen samt idrottssektionen. Spännvidden på arbetsuppgifterna varierar och det är viktigt att kunna tempoväxla. Vissa dagar kan det handla om skrivborduppgifter, andra dagar om vård och reparationer. Utöver tjänster som rutinmässigt utförs, ingår det även i arbetsuppgifterna att vara allmänt behjälplig när behov finns. Tunga lyft ingår också i arbetsuppgifterna.

Övergripande arbetsuppgifter
  • Ansvara för tillsyn/underhåll/reparationer av utrustning, lektionssalar och träningsanläggningar (t.ex. idrottshallar, gym, förråd, löparspår, fasta orienteringskontroller, hinderbanor).
  • Transporter, flytt av utrustning och materiel.
  • Kontroll och skötsel av teknisk utrustning.
  • Fordonsvård inklusive däckbyten.
  • Genomföra SBA - systematiskt brandskyddsarbete.
  • Göra felanmälningar.
  • Beställning, utlåning och ta emot leveranser av utrustning.
  • Administration
KRAV
Kvalifikationer

  • Godkänd gymnasieexamen (företrädesvis praktisk inriktning)
  • B-körkort (manuell växellåda)
  • Erfarenhet av likartade arbetsuppgifter
  • Datorvana vad avser Office-paketet
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • God fysisk förmåga
Personliga egenskaper

Arbetet innebär samverkan med många olika intressenter inom garnisonen som är i behov av våra tjänster, vilket kräver att du har mycket god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Du är ansvarstagande, flexibel och har god problemlösningsförmåga, då du självständigt eller tillsammans med arbetskamraterna ansvarar för att uppgifterna blir utförda enligt kundens önskemål. Du har god förmåga att ta initiativ och lösa uppgifter du ser behöver åtgärdas inom ditt arbetsområde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

  • Körkort BE, C/CE
  • Truckkort
  • Militärt förarbevis (minibuss, lastbil, snöskoter, terränghjuling)
  • Erfarenhet av Försvarsmakten
  • Erfarenhet av reparationer och service av t.ex. av gymutrustning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Befattningstyp: Civil

Tjänstgöringen är oftast förlagd till dagtid, men kvällstjänst, helgtjänst och FM-dygn förekommer.

Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Mj Magdalena Rydh, stf chef Garnisonsenheten 073-3631732


Fackliga företrädare:

OFR/O wanasofficersforening-k3@mil.se

SACO Annelee Karlström

OFR/S Mikael Ekelund

Nås via 0505-45 10 00 (FM växel)


Sista ansökningsdag


Välkommen med din ansökan senast 2024-09-30. Din ansökan ska innehålla:
  • Personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning
  • CV med kontaktuppgifter till minst två referenter
  • Kopia av körkort
  • Intyg på gymnasial utbildning
Ev. intyg över meriterande utbildningar/kompetenser/erfarenheter

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren