Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

C GarnA sökes till Garnisonsenheten K 3

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Som chef Garnisonsavdelningen i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Rollen är ny inom organisationen vilket möjliggör för dig att forma och utveckla egen organisation. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa. Stämmer detta in på dig så ska du söka avdelningschef vid Garnisonsenheten K 3!

Om tjänsten

Garnisonsavdelningen är en avdelning under Garnisonsenheten som ansvarar för stöd till garnisonens ingående enheter samt garnisonschefen. Avdelningen organiserar bl.a. för stöd inom arkiv och expeditonstjänst, verksamhetssäkerhet och arbetsmiljö samt allmänt logistikstöd kopplat till daglig verksamhet inom garnisonen och vid större övningar.

Vi söker dig som vill och har förmågan att leda Garnisonsavdelningen med uppgiften att sköta samordning av verksamhetssäkerhet, service och stöd. Du kommer att vara med och skapa ett nytt och effektivt arbetssätt för garnisonen. Servicekänsla och förmåga att hitta lösningar och få garnisonens förband att samarbeta kommer vara avgörande för arbetets framgång.

Beskrivning av enheten
Garnisonsenheten leder garnisonsstödet inom garnisonens område till stöd för ökad freds- och krigsförmåga. På Garnisonsenheten finns fyra avdelningar, varav en är Garnisonsavdelningen; Den leder, planerar och genomför samordning av xx.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som C Garnisonsavdelningen är din roll främst administrativ och stödjande. Du skapar de grundläggande förutsättningarna för medarbetarna inom avdelningen att utföra de tjänstegrenar som dom är specialister inom, detta då merparten av medarbetarna på avdelningen har särskilda lednings och lydnadsförhållande inom respektive funktion. Du har därigenom en mer coachande roll jämtemot medarbetarna än att du direkt leder de olika verksamheterna. Du tillser att avdelningen uppfyller de krav som ställs kopplat till lagar, förordningar, avtal och interna bestämmelser som finns. Då enheten och avdelningen stödjer övrig verksamhet på garnisonen är din förmåga till samarbete och att skapa ömsesidiga relationer viktiga för att lyckas med uppdraget.

En stor del av uppdraget kommer att vara att utveckla verksamheten då den omstrukruerats och att kvalitetssäkra rutiner och optimera flöden. Som avdelningschef kommer du ha personalansvar och kunna svara för uppföljning av ekonomi, uppdrag, arbetsmiljö och säkerhetstjänst inom egen avdelning.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Aktuell och god erfarenhet av ledning av verksamhet och personal
  • Erfarenhet inom offentlig förvaltning
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
  • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har lätt för att samarbeta såväl internt som med externa parter och du har en känsla för service och behov hos verksamheten. Du är en trygg ledare med förmåga att prioritera i stressiga situationer och du vill utveckla verksamheten inom ditt arbetsområde. Vi ser även att du är noggrann med sinne för ordning och reda.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av PRIO och/eller VIDAR
  • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetssäkerhet/arbetsmiljö eller arkiv & expedition.
Anställningsform: Anställning är en tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning.

Arbetstid: Heltid

Nivå: Civil befattning

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Efter överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Mj Patrik Petersson C GarnA

För information om rekryteringsprocessen kontakta

Petra Eggen HR-generalist G1

Fackliga företrädare
OFR/O K3-wanasofficersforeingen@mil.se
SEKO nås via växeln, 0505-45 10 00
SACO Mikko Aarnio, tfn 018-19 64 48
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-16.

Din ansökan bör innehålla:
  • Personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning
  • CV med referenser
  • Examensbevis
  • Intyg över meriterande utbildningar/kompetenser/erfarenheter
  • Körkort
  • Militära förarbevis - om det finns
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren