Hoppa till innehåll

Medarbetare till en gruppbostad i Arby

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Antal tjänster
4
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Under hösten öppnar vi en till gruppbostad i vackra Arby! Vi söker nu flera nya medarbetare som vill vara med och utforma en stöttande social miljö för de som kommer bo där.

Verksamheten består av en gruppbostad för vuxna (9 § 9 LSS) som startade 2009. Vi erbjuder individuellt anpassat stöd till våra boende, som har olika typer av intellektuella funktionshinder. Verksamheten har sin grund i en holistisk, antroposofisk människosyn.

Följande beskrivning av verksamheten finns att läsa på vår hemsida:

"Vuxenboende

Ariadnes vuxenboende ”Kastanjen” är vackert beläget i Arby, drygt 2 mil söder om Kalmar, intill Arby kyrka och Hagbyån. Boendet omfattar fem lägenheter (bostäder med särskild service för vuxna, LSS 9§), varav en är belägen i intilliggande fastighet. Ett vardagsrum med öppen spis bildar mittpunkt i gruppboendet och gör att man alltid kan finna gemenskap med andra i de fall man inte föredrar att vistas i sin egen lägenhet. I det stora köket kan man tillsammans med medarbetare laga gemensamma måltider. Stadslivet är inte långt borta och i Kalmar kan man fika, handla och ta del i olika evenemang. I närmiljön finns ett omfattande socialt nätverk med många verksamheter och grannar.

Målsättningen är att i Kastanjen erbjuda ett meningsfullt, och tryggt boende där möjlighet till utveckling erbjuds. Verksamheten bedrivs med antroposofisk människosyn och en socialterapeutisk omvårdnadsmetodik.

Kännetecknade skall vara:

  • Delaktighet, självständighet och jämlikhet inom en socialterapeutisk gemenskap.
  • Vård och boende i en estetiskt tilltalande miljö.
  • En med omsorg utformad dag-, vecko- och årsrytm.
  • Kontinuitet och trygghet i den sociala miljön."

Som medarbetare i vår verksamhet förväntas du planera och utföra ditt arbete på ett sätt som är i linje med de grundläggande principerna i LSS. Centrala värden är den enskildes rätt till integritet och självbestämmande. Vi ska verka för att de boende i så hög grad som möjligt ska kunna leva som andra och uppleva tillvaron som meningsfull. Utifrån detta bör du som person vara inkännande, flexibel och reflekterande. Inkännande för att kunna ta den boendes perspektiv och ge hen ett adekvat stöd. Flexibel för att kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån den boendes dagsform och förmåga. Reflekterande för att kunna distansera dig från dina egna övertygelser om vad som är rätt och fel samt för att ge dig själv förutsättningar för att kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll.

Förekommande arbetsuppgifter innefattar bland annat hjälp och stöd med personlig ADL, hushållssysslor och att erbjuda våra boende meningsfulla fritidsaktiviteter. Som medarbetare är du också behjälplig vid exempelvis kontakter med myndigheter samt hälso- och sjukvården. Du utför social dokumentation enligt gällande lag samt verksamhetens rutiner. Verksamheten är bemannad dygnet runt, vilket innebär att jourtjänstgöring på plats (nattetid) ingår i tjänsten.

Vi ser det som meriterande om du som sökande är utbildad inom någon av områdena omvårdnad (undersköterska eller motsvarande), socialt arbete eller pedagogik. Givetvis beaktas även personlig lämplighet samt yrkesmässig erfarenhet.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 augusti 2024 (45 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se